Mi történik, ha az egyetemi beiratkozáskor épp külföldön tartózkodok?
Figyelt kérdés
DE-EK-ra vettek fel es nem tudom még mikor lesz a beiratkozás de félel kicsit hogy pont akkor amikor elutazom... már majdnem egy éve le van foglalva a szállás.2018. júl. 30. 22:07
1/6 anonim válasza:
Szépen betelefonálsz a tanulmányi osztályra, elmondod a problémádat, és próbáltok közös megoldást találni. Üdv a felnőttek világában..
2/6 anonim válasza:
Tekintve, hogy beiratkozás mindig szeptember elején van gratulálunk, hogy ilyenkora raksz utazást. De szerencsére több lehetőséged is van: nem utazol el, késöbb utazol/hamarabb hazajösz/hazajösz, majd vissza
3/6 anonim válasza:
Meghatalmazással más is beiratkozhat helyetted, ha tájékoztatnak a beiratkozás időpontjáról, akkor ott le lesz írva ez is.
Amúgy ha megnézed a 2018/2019-es tanévbeosztást, ott kell lenni olyannak, hogy regisztrációs hét. A beiratkozás akkor szokott lenni. Nézd meg, hogy a regisztrációs hét és az utazás fedik-e egymást. Ha nem, be tudsz iratkozni. Ha igen, keress olyan rokont/ismerőst, aki be tud helyetted iratkozni. Ha nincs senki, akkor végső esetben tényleg a TO-t kéne felhívni, hogy ilyen esetben mi a teendő (illetve szokott lenni késedelmi beiratkozás pénzért - nálunk legalábbis -, de nem tudom, ez pontosan mit is takar, vagy hogy működik).
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitseget:) kepzeld kommentelo 1 eve le van foglalva a szallas akkor meg azt sem tudtam hogy hova illetve akarok e egysltalan tovabbtanulni.:)
2018. júl. 31. 07:26
5/6 A kérdező kommentje:
Es egyebkent sem szeptember elejen utazok el hanem augusztus 11-18
2018. júl. 31. 07:28
6/6 anonim válasza:
Valószínűtlen, hogy augusztus első felében lenne a beiratkozás, általában augusztus végén vagy szeptember első napjain szokott lenni, attól függően, épp mikor indul a szorgalmi időszak abban a félévben. Ahogy már írták előttem, meghatalmazással bárki elintézheti helyetted a beiratkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!