Mi a véleményetek ezekről az egyetemekről, esetleg tapasztalatotok, ha van?
Óvodapedagógus szeretnék lenni és lassan el kell döntenem, hogy hol szeretnék továbbtanulni, hogy az is lehessek. Budapesten élek, de mindenképpen messzebb szeretnék menni, mert érdekel milyen a kollégiumi élet és szeretnék egy kicsit függetlenedni, "felnőni", megtapasztalni, hogy milyen egy másik városban élni.
Összeállítottam egy kis listát a lehetőségekről, de így is túl sok. Az eltéről nagyon sok jót hallani, de nyilván azt is, hogy egy versenyistálló, na meg itt van Budapesten a campus és ez is egy kicsit eltántorít. Ennek ellenére ha tényleg olyan jó az oktatás és minden más is, mint amilyennek mondják akkor megérne egy próbát, hiszen mégis csak az ELTE.
A Soproni Egyetem Pedagógiai karáról nagyon sok jót olvastam, ahogyan a Pécsi Tudományegyetem Pedagógusképző karáról is. Nem tudom, hogy ezzel mennyire értetek egyet, de nagyon megköszönném ha leírnátok a tapasztalataitokat ha van.
A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző kara érdekelne a legjobban, de erről nem találtam semmit sajnos, és ezért itt jönne a legnagyobb kérdés, hogy nem tudjátok esetleg, hogy milyen ott az oktatás, az egyetemi élet, közösség, és nem utolsó sorban mennyire nehezen elvégezhető?
Van két intézmény amit nem igazán tudok hová tenni, nem tudom miért, de hátha ti tudtok róla valamit mondani: Eszterházy Károly Egyetem, és a Neumann János Egyetem Pedagógusképző kara.
És végül, a Debreceni Egyetemről csak rémes dolgokat hallottam eddig, mármint a pedagógiai karról. Valóban olyan rossz, mint olvastam?
A jövendőbeli munkáltatóim melyik egyetem diplomájának örülnének a legjobban? (Persze az ELTE után, hiszen egyértelmű, hogy az a legtutibb...) :D
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Ezt az "ELTE a legtutibb" dolgot felejtsd el.:D a munkáltatók a végzettséget nézik, az hogy te Debrecenben vagy Pesten végeztél, édesmindegy. Vannak kisebb, névtelen egyetemek amik talán nem annyira piacképesek, de elsősorban a tudás számít (+gyakorlat).
Én Szegedet vagy Pécset ajánlom, ismerőseim közül páran óvónőnek tanulnak és mindkettőről jót hallottam, de sajnos nincs személyes tapasztalatom mert más suliba és más szakra járok. ELTE-ről csak olyan véleményt hallottam, hogy nagyon kiábrándító és elvette szinte az illető kedvét hogy óvónő legyen egyeltalán, de végül elvégezte mert ez volt az álma.:)
Nagyon köszönöm a választ, még ha nem is saját tapasztalat, akkor is sokat segített! :)
(Az eltés dolgot azért írtam, mert mindenki agyon ajnározza körülöttem, hogy a valamirevaló pedagógusok onnan kerülnek ki és a többi...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!