Az egyetemi kollégiumi felvételinél hogy megy a szociális pontszámítás gólyáknak?
Ha BME
Egyik összetevője a számításnak az egy főre jutó kereset. Ha az egy főre jutó kereset 40.000 Ft, vagy alatta: 50 pont. Innen 800 Ft pluszonként 1 ponttal csökken az érték.
Állandó lakhely és Budapesttől való távolság min. 0-50 km, ez 2 pont. 50 km-ként 1 ponttal nő a távolság érték.
Erre természetesen még rájön az, hogy árva/félárva vagy-e, halmozottan, vagy "csak" hátrányos helyzetű. Van-e testvéred, ő tanul-e még, vagy nem. Az is más pontérték, ha nappali képzésen van. vagy estin. Betegségpontok is játszhatnak, van-e vállalkozás a családban. Szóval így elég nehéz megmondani. :D
De nagyon nem részletezem, mert ez a BME-n van így, erről tudok nyilatkozni, másról nem. Ha esetleg ez, írj, és küldök részletesebb pontokat, jobban kifejtve.
Én is BME-s vagyok az igaz, de azért hátha tudok segíteni. Nekem 20 ponttal volt több pontom kereken, mint a ponthatár, és így én voltam az aki már bekerült tanulmányi alapján a koliba. Többen kerültek be tanulmányi alapon, mint szociálisan. De ez a kettő kesobbi felevekben összefonódik. Kapsz szociális, tanulmányi, közössegi pontokat is (különböző körökben való munkáért!)
Keresgélj a honlapon, valószínűleg már fogsz talalni valami pályázatot. Legalább a felsőbb évesekét. Nálunk egy oldalra kell feltölteni minden féle papírokat. Van amit elég sok előteremteni. Ilyen olyan nav igazolás, nyugdíjas igazolás, néha még közüzemi számlák is.
De lehet csalódni fogsz, mert a lakhelyed távolsága édes kevés ahhoz hogy bekerülj. Én soproni vagyok, és ígx kapok talán 6 pontot. (nem tudom pontosan), de azt hiszem ilyen 30 kellett kb a bekerüléshez a múltkor. Az én szüleim nyugdíjasok szóval arr viszonylag nehéz ráfogni, hogy sok pénzünk van, de hát nem járt érte se kb semmi szerintem. Persze testvéreim mar nem tanulnak.
Az előző válaszoló elég jól felsorolta a szempontokat. Lehet más egyetemen kicsit más. De tényleg szar anyagi helyzettel kapsz számottevő pontokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!