Megvannak már a 2018 egyetemi ponthatárok?
Vagy az algoritmust csak szerdán futtatják le?
Szerintetek? Meg lehetnek már és ellenőrzik, hogy minden oké?
Az ellenőrzést amúgysem az intézmény ellenőrzi ember... Az algoritmus besorolja az embereket, akiket viszont már máshova vesznek fel, az természetesen kiesik onnan. Ezek után már meg van a hivatalos pontszám, ellenőrzik, hogy minden oké-e. Majd elküldik az intézménynek a VÉGLEGES ponthatárokat, és ők döntik el, hogy indítják-e a szakot.
Te zseni
dehogy az intézmény dönti el.
Megvannak adva minimális létszámok, amiket az algoritmus figyelembe vesz...
Ha az intézmény döntené el, szerinted hogy működne? Jelentkezem x suli y szakára, de ők eldöntik, hogy nem indul, visszadobják az adataimat a felvinek, hogy küldjenek a következő helyre?
“A ponthatárokat a felsőoktatási intézmények az Oktatási Hivatal (OH) közreműködésével, az OH informatikai algoritmusával határozzák meg, az eredményeket a felsőoktatási intézmények vezetői hagyják jóvá.”
Okoskodj még
Az ellenőrzést amúgysem az intézmény ellenőrzi ember...
az úgy megvan, hogy én is ezt írom és ezzel vitatkozol?
Azt az intézmény dönti el, hogy indul-e a szak, nem az OH. Jó nagy baromság is lenne, ha nem az intézmény dönthetné el. Ő nekik már meg lesznek az eredmények, és eldöntik, hogy érdemes-e nekik indítani szeptemberben. Ennyi erővel kérdezd meg az egyik egyetem tanulmányi osztályát. Jó nagy itt s szinvonal, ez látszik..... :)
A gyakori miatt csak 5 percenként 1 kommentet írhatok, mert tegnap regisztráltam.... Iszonyat idegesítő.
Dehogy az intézmény dönti el, hogy indítja el a szakot :D
Ha meghirdeti az egyetem az adott szakot, és a létszámkeret mondjuk 5 < létszám < 50 és 6 embert vettek sikeresen fel, az egyetemnek kötelessége elindítania a szakot, tökmindegy mennyi a ponthatár.
De igenis az intézmény dönti el, hogy indul-e a szak. Egyáltalán nem kötelessége elindítani akkor, ha 6 embert vesznek fel. A jogszabály így szól:
" Az itt feltüntetett maximális létszám feletti – az adott szakon megállapítandó ponthatárt el nem érő – jelentkezők az adott szakra várhatóan nem kerülhetnek felvételre, illetve amennyiben a felvehető – azaz érvényes felvételi pontszámmal rendelkező – jelentkezők száma a minimumot nem éri el, a képzés várhatóan nem indul el "
Tehát nem az van beleírva, hogy "nem indulhat el" hanem "várhatóan nem indul el"
A döntés az intézmény kezében van, érdekes lenne ha odavágnák a fejükhöz, hogy "A jelentkezők meghaladták a minimum kapacitást, így most elindítjátok a szakot és kész!" :D
Bár az esetek 99%-ban tényleg elindul a szak, ha megvan a minimum kapacitás.
Most nézem, tényleg kötelességük elindítani a szakot, ha meghaladják a minimális kapacitást! :D
Csak a minimumnál van máshogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!