Az miért van, hogy főként itt nálunk a nyugati, kisebb általános iskolákban még mindig CSAK NÉMETET tanulnak és az az első nyelv?
Még mindig az van.
Imádtam a németet, de nem volt választási lehetőség. Szakkör szerűen lehetett angolt tanulni, amiért most is hálás vagyok, de máshol az sincs. Valamint ötödikesként alig tudtam kikönyörögni anyámtól, hogy járhassak.
Az angol a legfontosabb nyelv, ezen nem változtat semmi, egyre fontosabb lesz. Ezért minimum a választási lehetőséget meg kellene adni. Ez Vas és Zala megye falusi, kisebb iskoláit érinti. Városon lehet választani.
Csak rólunk tudunk beszélni: két német csoport van osztályonként, egy felzárkóztató és egy haladó. Lehetne akkor az egyik angol.
Folyamat vesznek fel német tanárokat. Az angol tanárnak, aki a szakkört tartja, el kell járnia egy másik, 40 km-re levő iskolába, mert itt nincs meg az óraszáma és mindenhol németet oktatnak.
Nem azt mondom, hogy rossz a német, de cdakis az angol után, vagy lehetőséget adni a választásra.
Oké, de a németet jóval nehezebb megtanulni.
Mondom ezt úgy, hogy ugyanígy kivoltam, hogy nem tanulhatok angolt, és miért a német?
Sulin kívül hamar rámragadt az angol, a némettel meg még mindig küzdök, de utólag nem bánom, legalább a szókincsem megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!