Mikor kezdik el meghúzni a ponthatárokat?
A kérdést nem úgy értem, hogy kihirdetik-e hamarabb.
Hanem szerintetek jövőhéten már elkezdik meghúzni a ponthatárokat? Mert ugye nemsokára július 25.
Nem kezdik el hamarabb meghúzni. A ponthatárok meghatározását számítógépes algoritmus végzi, nem szemüveges, nagyszakállú professzor urak ülnek az asztal körül és alkudoznak a számokon. A besorolási algoritmus pedig nagyon gyors, percek alatt képes minden jelentkezőt besorolni és ezzel előállítani az egyes szakok ponthatárait.
Jelenleg a benyújtott dokumentumok feldolgozása zajlik, hogy mire július 25-én elindul a besorolási algoritmus, mindenkinek minden eredménye, pluszpontja meglegyen.
Azt tudom, hogy hogyan megy ennek a menete.
Pl: 100 ember jelentkezik egy szakra, ahova 50 ember kerülhet be. Ebben az esetben besorolják a top50 jelentkezőt, és ha a z 50. embernek 320 pontja van, akkor az a ponthatár.
Csak én azt hittem, hogy ezt emberek csinálják és nem gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!