Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jelentkezett valaki innen...

Jelentkezett valaki innen PTE-ÁJK (Állam és Jogtudomány) szakára?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok hol húzzák meg idén a ponthatárt? Államira jelentkeztetek vagy költségtérítősre?:)
2018. júl. 10. 20:49
 1/9 Todboy ***** válasza:
100%

Államira és önköltségesre is jelentkeztem. Az állami tuti, hogy megint 465 pont vagy bőven az fölött lesz szóval oda a 433-mal nem megyek. Az önköltséges nem hiszem, hogy mozdul a 284-ről. Körülbelül ugyanannyian jelentkeztek mindkettőre mint tavaly.

[link]

[link]

2018. júl. 10. 21:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Én is ide adtam be első helyen a jelentkezésem. 465 pontom nekem sincs. Így én sem államin leszek. De lényegében teljesen mindegy. Tavaly is ahogy todboy is rávilágított csak 4 ember került be államira. A többi 100 költségesen kezdte meg az évet. Szeptemberben akkor találkozunk! :)
2018. júl. 11. 06:20
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat,valószínűleg én is a költségtérítősre kerülök be,a 465 a sulink színvonala is elérhetetlen volt.Mire számítotok az első évben? Általánosságban tényleg elmondható,hogy a diákok fele elbukik az első vizsgákkor már?
2018. júl. 12. 00:29
 4/9 A kérdező kommentje:
*suli színvonala miatt
2018. júl. 12. 00:30
 5/9 Todboy ***** válasza:

Hát nincs információm arról, hogy hányan is buknak ki már az első évben. Mindenesetre készülni kell arra, hogy nehezebb lesz mindennél amit eddig tapasztaltunk.

Én nehezen tanuló típus vagyok, több idő és többszöri átnézés kell ahhoz, hogy valamit legalább közepesen tudjak. De előre nem rettegek emiatt.

2018. júl. 12. 21:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Todboy! 433 ponttal hidd el nem vagy közepes tanuló! Az már nagyon szép eredmény önmagában is. Hisz azt bizonyítja, hogy mind az év végi eredményeid, mind az érettségid jól sikerült!

Golyataborral hogy álltok? Mentek?

Én nem szeretnék...

2018. júl. 12. 21:55
 7/9 Todboy ***** válasza:

Köszönöm, jól esnek szavaid! Igazából arra gondoltam, hogy más ennyi tanulással előrébb van már, mint én, és kicsit hátrányban leszek azzal szemben, aki egy átolvasással magáévá tette az anyagot.

Én sem megyek.

Jesszus, tinédzserként, hogy vágytam arra, hogy majd egyetemistaként gólyatáborba megyek és tök király feladatok lesznek, meg hát pia és csajok, álmaim netovábbja. De hát arról is álmodtam 10 évesen, hogy felvesznek az MI6-hez vagy a CIA-hoz és én leszek a legmenőbb ügynök a földkerekségen.

Nos, változtam. Láttam pár egyetem korábbi gólyatábor-programját, és ez a kötelező mezítelenség és az öncélú bebaszás nem az én műfajom, nem ez vagyok. Fel tudnék oldódni ebben a közegben is, nem erről van szó, de azt érezném, hogy ezzel a kitérővel inkább az elveimet dobnám el, mint a gátlásaimat vetkőzném le.

Nem látom, hogy fontos dologról maradnék le. Hisz Pécsen/tt leszek, vár rám még megannyi koncert az évek, mit évek, hónapok során.

Azért ha gólyatáboros csoport lesz facebookon, és a tagság nem feltételezi a programokon való részvételt, beavászkodom.

2018. júl. 12. 22:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Szerintem nem kell aggódni a felvételi pontok miatt.Hallottam olyanról,aki kitűnőként fél év előtt kibukott,és olyat is,hogy valaki 300 felvételi ponttal diplomázott le végig.Itt máshogy tanulunk,mint eddig,itt nem az számít,hogy hányas voltál matekból stb,itt az fog számítani,hogy mennyire tudod elsajátítani a jogi témákat,mennyire tudod logikusan átlátni az anyagot stb.4,8 voltam többnyire a gimiben,két nyelvvizsgám van,de neked bőven több pontod van,mint nekem.Szóval szerintem ne aggódj,a 433 pontoddal szerintem eléggé zseninek számítasz,ilyen szép eredmény mellett esélytelen,hogy ne tudd megcsinálni.:)Ami a gólyatábort illeti,szerintem én sem megyek,nem szoktam inni,vagy hasonlók.:D Ha bekerülünk úgyis rengeteg lehetőségünk lesz még ismerkedésre és bulizásra.:)
2018. júl. 13. 23:53
 9/9 anonim ***** válasza:
(En voltam PTE-s golyataborban es azzal kezdtek,hogy nem kell semmi olyat csinalni, amit nem szeretnel. Bar nem AJK-s volt, de nagy kulonbseg nem lehet.:))
2018. júl. 14. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!