Van még itt olyan akit nem engedtek el Pestre tanulni egyetemre?
Oké, de nyilván a pénzügyi segítségükre is szükségben, ha fent akarsz lenni Pesten.
Ők meg úgy döntöttek, hogy nem...
A jegyeket is mindent meg kell mondanom...
Ha a szüleid nem engedhetik meg maguknak, hogy a Te pesti egytemista létedet finanszírozzák (havi 100 ezer alsó hangon) akkor ne a szüleidet szídd. Persze ha eltartod magadat akkor oda mész ahová akarsz ha elmultál 18.
Tedd a szívedre a kezed és mondd meg őszintén ki tudnák csengetni a szüleid az egytemi költségeidet? Ha igen és nem engednek el akkor lehet ócsárolni a szülőket.
Kérdésedre válaszolva engem sem engedtek a szüleim pesti egyetemre financiális okok miatt. Így Debrecenben végeztem és nem lettem kevesebb mintha valamelyik pesti egyetemre mentem volna.
Igen, ki tudták volna fizetni.
Hát én nem Debrecenben, hanem XY kisváros kis karán végeztem, ahhol voltunk 10-en.
Ócsárolni!??? De ők megtehettek minden szörnyűséget velem, többek vizsga bukásért véresre verés.
Pesten szabadabb lehettem volna, függetlenebb... Persze ott több munkalehetőség is van.
Igen, engem os a féltés, kontroll és nem a pénz miatt nem engedtek el, nagyon jól élünk. Anyám isnPesten tanult.
Viszont közölte apám, hogy NEM ENGED EL, mert megerőszakolnak, prosti lesz belőlem, úgysem járok be órákra, majd 3 hetente rájuk nézek stb., drogozni fogok, nem látják mit csinálok, fiúzni fogok majd, hazahozok valami hapsit...
4 évig voltam kollégista, eléggé talpraesett lettem, valamint 11 évig kitűnő is mellette.
Szia!
Hát ez elég szomorú.. Sosem értettem az ilyen szülőket. Én azt gondolom, hogy egyszer még próbálj meg velük nyugodtan, higgadtan beszélni erről. Mondd el, hogy neked ez milyen sokat jelentene. Ha semmiképp nem engedik, akkor vedd számba a lehetőségeidet.. pl milyen munkát tudnál vállalni Pesten.. Nagyon sok egyetemista dolgozik suli mellett és igenis megoldható, persze fele annyira sem kényelmes. Mondd meg a szüleidnek, hogy te ezt mennyire komolyan gondolod. Térjenek észhez, nézzenek magukba és szégyelljék el magukat emiatt is, illetve a verés miatt is, amit említettél. Én emberszámba se veszem ezeket, de persze nem szeretném senki szüleit sem bántani, úgyhogy szerintem a legtöbb amit első körben tehetsz, az egy komoly beszélgetés. Aztán csak rajtad múlik, hogy mire vagy képes. Kitartás!!!
Megbeszélni?????
"Fogd be a szádat taknyos vagy, beverem, itt én döntök".
Nem bánnak meg semmit, ez a párbeszéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!