Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg ennyire fontos hol...

Tényleg ennyire fontos hol szerzem meg a diplomát?

Figyelt kérdés
Itt gyk-n annyiszor olvasom,hogy ha nem valamelyik"neves "egyetemen szerzem (pl ELTE ,BME) ,akkor sokkal kevesebbet ér a diplomám , én nemrég elkezdtem nézegetni álláshírdetéseket és sehol se volt kikötve melyik egyetem diplomája kell.

#egyetem #diploma #ElTE BME állás #továbbtanulás felsőoktatas
2018. júl. 6. 14:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az elején kicsit számít aztán egyre kevésbé. De ha hianyszakmat végzel akkor nem fogja őket érdekelni hogy honnan jössz. Amúgy én több 100 mérnöki állást böngészve kettőnél láttam hogy előny a BME-s diploma és egynél hogy feltétel..
2018. júl. 6. 14:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan szakma ahol fontos és vannak olyan elit cégek amelyek nem szívesen alkalmaznak gyengus vidéki egyetemekről érkezőket.

Olyat is hallottam hogy pl. a gyöngyösi főiskola több cégnél tiltó listán van.

Tehát a kérdésre a válasz attól függ. De legtöbb helyen azt nézik majd hogy mit tudsz mennyi tapasztalatod van és mennyi hasznot hajtasz a cégnek.

2018. júl. 6. 15:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

én meg azt hallottam, hogy a komoly cégek tekibe kakilják a végzetségem (infó)

ez a feladat, meg tudod csinálni??

fel vagy véve

beszélsz nyelvet??

majd valamikor random felhívnak az általad választott nyelven, hogy "rá érsz-e" ha igen csacsognak veled fél órát

van egy tanárom, annak a veje kibukott az egyetemről, külföldi cégek versenyeznek érte, valami eszméletlen jó programozónak számít, java nyelven

2018. júl. 6. 15:08
 4/5 anonim ***** válasza:
55%

Magyarországon számít, hogy hol végeztél, nem csak a karriered elején, de minden egyes állásinterjún, életed végéig. Nem döntő erejű, de "jobban cseng" egy Corvinus, egy BME vagy egy ELTE mint egy kevésbé elismert egyetem.

A jó híreim:

1/ külföldön ezeket sem ismerik, egyiket sem, úgyhogy kivándorlás esetén teljesen mindegy

2/ nem csak ez számít itthon sem, hanem elsősorban a valós tudásod, személyiséged. Az iskola csak egy plusz pont.

2018. júl. 6. 15:55
 5/5 anonim ***** válasza:
54%

Az elején, 0 tapasztalattal igen. Esetleg 1-2 HR-es lehet hogy valami nevenincs diplomát (GDF pl) élből elutasít.

Viszont pl. 10 év releváns szakmai tapasztalattal a kutyát nem fogja érdekelni, hogy a BME-ről vagy az ÓE-ről van a diplomád.

2018. júl. 7. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!