Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Minden féleképpen szakgimnáziu...

Minden féleképpen szakgimnáziumba szeretnék menni. Csak nem tudom milyen irányban. Szerintetek melyik a legígéretesebb?

Figyelt kérdés

Ha esetleg tudjátok, hogy az adott szakot megéri-e tanulni, van-e rá kereset, esetleg fizetés jó-e?

1. Kereskedelem, Kereskedelmi képviselő, eladó

2. Vendéglátás-szervező, üzletvezető

3. Turisztikai-szervező ügyintéző

2018. jún. 30. 18:08
 1/4 anonim ***** válasza:
22%

Szia!

Nagyon jó ötleteid vannak. Mind a 3 nagyon jó!

Én a vendéglátást mondanám, azzal tényleg bárhol el tudsz helyezkedni!

Turisztika is tökéletes csak akkor perfecttül kell 2 nyelvet beszélned.

A kereskedelemnél meg egész nap ülsz, szóval az is tuti.

Én végül gimibe megyek, de lehet átváltok majd egy szakgimnáziumba.

2018. jún. 30. 18:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi hát igazából én úgy gondolom hogy nem bírnám azt, hogy négy éven keresztül ugyanazt tanuljam mint általánosba csak keményebben, mellesleg hogyha végzek ott még nagyon nincs vége utána főiskola meg egyetem hát nem is tudom szerintem én nem bírnám, ezért inkább egy jó szakmát kitanulok csak az a lényeg hogy megéljek belőle és szeressem amit csinálok. Remélem neked beválik a gimi. Sok sikert a továbbiakban <3
2018. jún. 30. 19:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Hülyeségeket beszélsz, első.

Ez az egész csak alapot fog adni neked az egyetemre. Előre megmondom, hogy diploma nélkül belőled soha sem lesz üzletvezető, viszont még azzal sem biztos. Nem elkeserítésképp, de aki elmegy turizmus-vendéglátásra, annak nagy része egy diplomás recepciós/felszolgáló lesz, rettentő kevesen lesznek szállodaigazgatók, stb.

Úgyhogy én ezek közül egyiket sem ajánlanám. Jól hangzik, elhiszem, de hogy semmit sem érnek, az tuti. Inkább gondolkozz valami normálison, aminek van is haszna. Ezekkel, ha nem mész egyetemre, akkor nem fogod telekeresni magad.:)

2018. júl. 1. 05:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a helyedben elmennék gimnáziumba tanulni, ha nem egy alja suliba mész, akkor bőven megkapod az alapokat a jó érettségi megírásához. Szerintem akkor válassz csak szakot, ha tudod, hogy te tuti azzal fogsz továbbtanulni, mert önmagában az érettségid és a szakmai papírod nem lesz elég egy "jó" állásra, de arra igen, hogy eladó/ügyintéző legyél
2018. júl. 1. 05:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!