Minden féleképpen szakgimnáziumba szeretnék menni. Csak nem tudom milyen irányban. Szerintetek melyik a legígéretesebb?
Ha esetleg tudjátok, hogy az adott szakot megéri-e tanulni, van-e rá kereset, esetleg fizetés jó-e?
1. Kereskedelem, Kereskedelmi képviselő, eladó
2. Vendéglátás-szervező, üzletvezető
3. Turisztikai-szervező ügyintéző
Szia!
Nagyon jó ötleteid vannak. Mind a 3 nagyon jó!
Én a vendéglátást mondanám, azzal tényleg bárhol el tudsz helyezkedni!
Turisztika is tökéletes csak akkor perfecttül kell 2 nyelvet beszélned.
A kereskedelemnél meg egész nap ülsz, szóval az is tuti.
Én végül gimibe megyek, de lehet átváltok majd egy szakgimnáziumba.
Hülyeségeket beszélsz, első.
Ez az egész csak alapot fog adni neked az egyetemre. Előre megmondom, hogy diploma nélkül belőled soha sem lesz üzletvezető, viszont még azzal sem biztos. Nem elkeserítésképp, de aki elmegy turizmus-vendéglátásra, annak nagy része egy diplomás recepciós/felszolgáló lesz, rettentő kevesen lesznek szállodaigazgatók, stb.
Úgyhogy én ezek közül egyiket sem ajánlanám. Jól hangzik, elhiszem, de hogy semmit sem érnek, az tuti. Inkább gondolkozz valami normálison, aminek van is haszna. Ezekkel, ha nem mész egyetemre, akkor nem fogod telekeresni magad.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!