Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van lehetőség egyetemen belül...

Van lehetőség egyetemen belül szakot váltani?

Figyelt kérdés

Valószínűleg fel fognak venni oda, ahova jelentkeztem, viszont idő közben rájöttem, hogy mégsem ez az, amit tanulni akarok. Ugyanazon az egyetemen viszont van más szak, ami érdekelne, és a követelményeknek ugyanazok, mint a másikra, pótfelvételizni viszont csak akkor lehet, ha nem vesznek fel.

Azt olvastam, hogy erre csak úgy van lehetőség, ha jövőre újra felvételizek, viszont nem szeretnék kihagyni egy évet. Nem tudja valaki, hogy van-e más megoldás esetleg?

Előre is köszönöm a válaszokat :)

2018. jún. 25. 15:54
 1/6 anonim ***** válasza:
72%
Csak jövőre mehetsz máshová.
2018. jún. 25. 15:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha törlöd a jelentkezésedet, akkor nem vesznek fel sehová, és pótfelvételihetsz. Az más kérdés, hogy akkor már csak önköltséges képzésre, és ki vagy szolgáltatva annak, hogy lesz-e egyáltalán hely az adott képzésen.
2018. jún. 25. 16:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet szakot váltani, de csak azonos képzési területen belül, illetve ilyen opció általában csak 1 év után van és akkor is valószínűleg önköltségesre vennének át.
2018. jún. 25. 16:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja és akkor is teljesíteni kell meghatározott számú kreditet és el kell érni egy átlagot. Elég macerás.
2018. jún. 25. 16:55
 5/6 A kérdező kommentje:

uhh basszus :/

értem, köszi a válaszokat :)

2018. jún. 25. 18:09
 6/6 anonim ***** válasza:
53%
Lehet váltani, ha van átfedés a két szak között. Pl gépészmérnökiről műszaki menedzserre mész. De mérnök infóról már nem tudsz műszaki menedzserre. Ha államin vagy és átjelentkezek másik szakra akkor is államin maradsz. Nem fognak költségesre rakni.
2018. jún. 26. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!