Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyivel könnyebb a BCE...

Mennyivel könnyebb a BCE gazdinfo mint a BME mérnökinfo?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan mondják, hogy könnyebb, de mennyire igaz ez? Elsősorban olyanok válasza érdekelne, akik a bme mérnökinforól mentek áz gazdinfora. Mennyire nehezek a gazdasági tárgyak?

2018. jún. 23. 18:12
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
Teljesen mindegy, mert ezeken a szakokon sajnos nem tanítanak meg programozni (sem), így jóformán mindegy, melyikre jársz, úgyis otthon fogsz megtanulni programozni. Hacsak nem akarsz operációs rendszereket tervezni vagy AAA játékokat programozni, nyugodtan menj a gazdinfóra, és tanulj meg otthon normálisan programozni. Sőt, megkockáztatom, hogy a könnyebb képzés mellett még jobb is leszel, mert több időd marad olyan dolgokat tanulni, amelyek tényleg lényegesek.
2018. jún. 23. 20:36
 2/4 anonim ***** válasza:
57%

Összehasonlítani nem tudom, mert mérnökinfós nem voltam, de nálunk BCE gazdinfón nagyobb a hangsúly a gazdasági tárgyakon, amik nem olyan vészesek. A matekos és infós tárgyak azért húzósabbak, de kevesebb van belőlük. Mivel a mérnökinfó meg csak matek, infó meg mérnöki cucc elég egyértelmű hogy a többség nehezebbnek tartja. Gazdasági tárgyaktól meg nem kell félni, számvitelt utáltam egyedül, a többi viszonylag könnyű.

Esetleg köztes megoldásnak menj gazdinfóra de másik egyetemre, amennyire tudom csak itt meg a BGE-n dominál ennyire a gazdinfón a gazdasági rész, máshol inkább az infós tárgyak vannak többségben.

2018. jún. 23. 20:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Én pont bme mérnökinfóról mentem corvinus gazdinfózni. Összehasonlíthatatlanul könnyebb volt nekem a gazdinfó, míg bme-n össze vissza buktam, itt stabil 4es fölötti átlagot tudok produkálni. De ez több ok miatt is lehet, egyrészt több motivációm van,jobban érdekel az anyag, és kicsit talán komolyabban veszem a tanulást. Illetve jó érzés a visszacsatolás, hogy tanulsz és annak tényleg egyből meg van az eredménye egy jó jegy formájában, míg bme-n ez néha csak a kettesre volt elég.

A tanárok talán kicsit közvetlenebbek is tapasztalataim szerint, de könnyebb 200 emberrel ez mint jó 500-al.

Szóval ha érdekel a gazdasági/menedzsmenti vonal én ajánlom, szerintem megéri. De azért ne vedd készpénznek a "könnyebb" dolgot és hogy itt tanulni sem kell. Többeket ismerek akik hasonlóan mint én jöttek gazdinfóra és megszenvednek pl matekkal, vannak akik csúsznak is pár félévet.

2018. jún. 24. 10:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha időben szeretnél diplomát szerezni,akkor ne a BME mérnökinfót válaszd, legalábbis alapképzésen ne. A gazdinfós diplomával is ugyanolyan jól fogsz tudni keresni, sőt, azzal még jobban, ahhoz képest, hogy a BME VIK-et lehet el sem végzed, mint ahogy a több, mint 50% nem végzi el.
2018. jún. 26. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!