Mennyivel könnyebb a BCE gazdinfo mint a BME mérnökinfo?
Összehasonlítani nem tudom, mert mérnökinfós nem voltam, de nálunk BCE gazdinfón nagyobb a hangsúly a gazdasági tárgyakon, amik nem olyan vészesek. A matekos és infós tárgyak azért húzósabbak, de kevesebb van belőlük. Mivel a mérnökinfó meg csak matek, infó meg mérnöki cucc elég egyértelmű hogy a többség nehezebbnek tartja. Gazdasági tárgyaktól meg nem kell félni, számvitelt utáltam egyedül, a többi viszonylag könnyű.
Esetleg köztes megoldásnak menj gazdinfóra de másik egyetemre, amennyire tudom csak itt meg a BGE-n dominál ennyire a gazdinfón a gazdasági rész, máshol inkább az infós tárgyak vannak többségben.
Én pont bme mérnökinfóról mentem corvinus gazdinfózni. Összehasonlíthatatlanul könnyebb volt nekem a gazdinfó, míg bme-n össze vissza buktam, itt stabil 4es fölötti átlagot tudok produkálni. De ez több ok miatt is lehet, egyrészt több motivációm van,jobban érdekel az anyag, és kicsit talán komolyabban veszem a tanulást. Illetve jó érzés a visszacsatolás, hogy tanulsz és annak tényleg egyből meg van az eredménye egy jó jegy formájában, míg bme-n ez néha csak a kettesre volt elég.
A tanárok talán kicsit közvetlenebbek is tapasztalataim szerint, de könnyebb 200 emberrel ez mint jó 500-al.
Szóval ha érdekel a gazdasági/menedzsmenti vonal én ajánlom, szerintem megéri. De azért ne vedd készpénznek a "könnyebb" dolgot és hogy itt tanulni sem kell. Többeket ismerek akik hasonlóan mint én jöttek gazdinfóra és megszenvednek pl matekkal, vannak akik csúsznak is pár félévet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!