Magyar szóbelin ha nem tudom a memoritert mi történik?
Ugye vannak olyan tételek, 7 vagy 8 olyan költő is van akihez meg kell tanulni egy verset, kívülről elmondani majd elemezni+ még többet is kéne említeni egyet pedig elmondani..
Nem igazán tanultam idáig magyarra, inkább törire mert az nekem nehezebb, ezért biztos lesz olyan hogy nem fogom tudni a verset pár tételhez.
Ha esetleg ilyet húzok ki, akkor megbukok ha nem mondok memoritert, vagy hogyan lesz? :D
A verselemzéssel amúgy nincs gond az menni fog szerintem, ha tolok egy viszonylag jó verselemzést + idézeteket is beleteszek akkor max. hány pontos lehet memoriter nélkül?
Ha nem bukok meg már az is elég legrosszabb esetben..
Sokszor elmondta amúgy a tanárom hogy mindegyikhez tanuljuk a verseket mert az fontos lesz, de nem igazán vettem komolyan idáig
köszi a válaszokat
Érdekes, én is azt hittem egyébként hogy nem kell verseket tanulni csak verselemzés van, aztán utánanéztem, úgyhogy ezt nem én találtam ki:
"Memoriterek szöveghű és kifejező
előadása."
Választható és kötelező szerzőknél is van ilyen szempont, és a tanárom is hasonlókat mondott.. Mindegy, már csak 1 nap van talán nem ezen fog múlni, köszönöm a válaszokat
Szerintem ez csak riogatás. Nekünk is mondták, hogy ez memoriter, meg az, aztán végül egyetlen tételben sem volt egy darab memoriter sem. Megelégedtek azzal, hogy nevén nevezted a verset és elemezted.
Én nyelvtanból az ómagyar nyelvemlékeket húztam és a Halotti beszédből, amit elvileg kívülről kéne tudni, csak az első két mondatot mondtam el, mégse volt vele gond.
A kérdező pedig belinkelte a helyes forrást, amely szerint a tanár kérHET memoritert (nem biztos, hogy fog).
Az érettségi elnöknek viszont nincs ilyen beleszólási joga. Semmi köze hozzá, hogy melyik verset adta fel a tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!