Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Emelt érettségin kinek mi a...

Emelt érettségin kinek mi a tapasztalata a vizsgabizottsággal?

Figyelt kérdés

Milyen tantárgyból érettségiztetek? Mik a tapasztalataitok?

Én biológiából és kémiából érettségiztem,nagyon pozitív tapasztalataim vannak. Minden pontot kikérdeznek,ha rosszul gondolkodsz,akkor rávezetnek a jó megoldásra. Emberileg is nagyon korrektek,kedvesek,mosolyognak.

Több osztálytársam beszámolt arról,hogy viccelődtek velük és nevettek ha valami hatalmas hülyeséget mondtak.

Kinek mi a tapasztalata? Melyik tantárgy?

2018. jún. 13. 15:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Matekból és fizikából érettségiztem emelten, igaz nem idén, hanem már tavaly. Vegyes érzelmeim voltak, matekból kifejezetten kedvesek és segítőkészek voltak, próbáltak érdeklődően, kíváncsian nézni, így gyakorlatilag szavak nélkül is biztattak. Fizikából sikerült kifognom egy kifejezetten rosszindulatú, kötözködő bizottsági elnököt, aki - miután kihúztam a tételsor legnehezebb tételét - nem hogy segített volna, de gyakorlatilag bármit amit mondtam megkérdőjelezett, a végén már a másik két tanár állította le, hogy ezeket inkább ne kérdezze, mert nincs is benne a tananyagban. :D

Szóval nagyon változó a dolog, lehet hogy épp szerencséje van az embernek, lehet hogy nem.

2018. jún. 13. 16:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Magyarból érettségiztem emelt szinten.

Kedvesek voltak, mosolyogtak, hagyták, hogy végigmondjam, mikor jót mondtam, bólogattak, utána kérdeztek, a végén pedig azt mondták, hogy jól kifejtettem, amit kért a feladat.

Viszont a pontszámomat még nem tudom, úgyhogy csak remélem, hogy nem ilyen "nagyon ügyes vagy, fiam, 2-es" típusú tanárokról van szó. :)

2018. jún. 13. 16:26
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Biosz-kémián voltam, mindkét helyen nagyon kedvesek voltak.
2018. jún. 13. 16:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én németből voltam. A vizsgáztató tanár nagyon aranyosnak és kedvesnek tűnt és vele semmi bajom nem volt. Ő kérdezett, én válaszoltam, elbeszélgettünk, viszont néha nem hallgatott végig, hanem közbeszólt és ez nekem nagyon furcsa volt, mert az elején még a bevezető kérdéseknél épp, hogy mondtam egy szót, de ő már folytatta. Velem szemben ült az elnök...na ő nem volt szimpatikus, elég bunkó stílusa volt, köszönni sem köszönt és végig ilyen flegma arccal bámult, ami kifejezetten zavart.
2018. jún. 13. 16:57
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
4. vagyok Viszont mentségükre szóljon, hogy már sokadik voltam és rengeteg kellett várni, szóval gondolom, hogy már nekik is elegük volt belőle.
2018. jún. 13. 16:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
1-es, azt írtad, te tavaly érettségiztél. Aki a teremben kedves volt, az a pontozásnál is? :D
2018. jún. 13. 17:08
 7/11 anonim ***** válasza:
91%

Előző pénteken voltam kémián. Ott nagyon aranyosak voltak, egész szóbeli közben mosolyogtak, bólogattak. Csak a végén tettek fel egy kérdést, de arra is tudtam válaszolni. (A vizsgabizottság egyik tagja általános iskolai biosztanárom volt egy évig.)

Kedden voltam bioszon, sikerült egy elég rossz tételt kihúznom(talajélet, glukokortikoidok). Egyáltalán nem voltak segítőkészek, egész idő alatt pofákat vágtak. Az előttem lévő három emberrel is nagyon gázul viselkedtek: beleszóltak a mondat közepén, gúnyolódtak, nevettek, a témához nem illő dolgot kérdeztek.

2018. jún. 13. 17:53
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
#6: Pontozás terén mindkét vizsgámon kedvesek voltak, mondjuk készültem is azért előtte rendesen. :) Matekból maximális pontszámot adtak, és fizikán is max. közelit.
2018. jún. 13. 18:00
 9/11 anonim ***** válasza:
89%

Én emelt törit csináltam 2 éve.

Elég kötekedős, flegma bizottságot fogtam ki. Az elnök konkrétan az egész felelet alatt a fejem fölött lévő órát bámulta, a másik férfi meg kedvesen mosolygott, aztán ahogy befejeztem a mondandóm, minden egyes közben véletlenül elrontott félszavamra visszatért. A harmadik, a nő szintén rám se nézett közben, de a kérdezősködésnél meg olyanok dolgokat kérdőjelezett meg, amiket jól mondtam, sőt utána direkt arra ment, hogy olyan kérdéseket tegyen fel, amikre biztos nem tudom majd a választ, közben meg cinikusan mosolygott..

A szóbeli végül kb. közepesen sikerült, de az írásbelim nagyon jó lett, így összességében 5-ös lett az érettségim.

Az a vicc, hogy a szóbelis bizottság egy elég rossz hírű kereskedelmi szakközép tanáraiból állt (hasonlóan flegmán és nemtörődően viselkedtek később is, amikor a barátnőmmel mentünk volna be az iskolájukba az eredményekért), ezért nem is értettem ezt a kivagyi stílust.. Az írásbelim viszont egy gimiben volt, ahol a könyvtárosnőtől a portás bácsiig mindenki tündéri volt.

2018. jún. 13. 22:25
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

én most hétfőn voltam emelt törin.

velem viszonylag korrektek voltak, viszont az is hozzátartozik hogy a gazdasági világválságot húztam ki, ami szerintem az egyik legjobb tétel, de kinek milyen be, na mindegy. szóval mivel szerintem látták hogy vágom a dolgot, ezért volt hogy bólogattak, viszont eléggé faarccal ültek ott, de erre az iskolai töri tanárom, aki szintén szokott emelt szinten vizsgáztatni, azt mondta hogy ez természetes és ő is így szokott ülni ott, szóval erre így fel voltam készülve.

nálunk mindenkitől kérdeztek, és szerintem ez volt az a része, ahol azt döntött, hogy mennyire vagy szimpatikus nekik. volt előttem egy csaj pl aki a céheket meg manufaktúrákat húzta ki, és ilyen céhes kifejezéseket kérdeztek tőle latinul, szóval ő így beszívta.

szerintem amúgy az a legfontosabb a tudás mellett, hogy pozitív energiát sugároz. ez tudom, hogy hülyén hangzik, viszont én végig mosolyogtam szinte az egész feleletemet (ez ilyen hülye szokásom ha nagyon izgulok), és mivel folyamatosan mosolyogtam, ezért én is jobban feloldódtam, másrészt a vizsgáztatóknak is barátságosabb lett az arcuk.

amúgy ha azt látják, hogy fogalmad sincs nagyon a témáról, akkor nyilván parasztok. a másik előttem felelő lány a második vh-t húzta ki, és amúgy lehet atlaszt használni, amiben benne van kb az összes évszám, viszont ő nem írta ki őket, és amikor a felelete végén elkezdték kérdezgetni tőle az évszámokat és ő egyet se tudott az úgy eléggé gáz volt.

2018. jún. 14. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!