Miért "jobb" a Pázmány jogi kara a Károlinál, ha szigorlat sincs?
Honnan tudod, hogy nincs szigorlat?
Én mondjuk nem mostanában jártam oda, tudom, hogy azóta sokat romlott a pázmány kollektíve (karokat vontak össze stb), de nekünk még jócskán voltak szigorlataink anno az ősidőkben.
Egyébként nevesebb oktatók meg általában az egyetem hírneve a hosszú múltra visszavezetve, semmi több. Ugyanez az elte, de attól, hogy az egekig magasztalják, ott sem minden tökéletes... nekünk pl anno (~8 éve) azt mondogatták az oktatók, hogy az eltén sokkal kevesebb a gyakorlati tudás, hiába a nyálverés.
Szóval lehet szuper a Károli is, ha jók a tanáraid.
A jó az viszonylagos fogalom igazából.
Nem mindegy, hogy arról beszélünk e, hogy a papír, amit ad mennyit ér, vagy arról, hogy a képzés amit ad mennyit ér.
A papír azon múlik, hogy milyen erősen kérik vissza számonkérésnél az anyagot, a képzés minősége viszont a leadott anyag mennyiségétől, minőségétől és a pedagógiai módszerektől függ, amivel tanítják.
Attól még, hogy kevésbé kérik számon a Pázmányon, lehet a leadott anyag komolyabb. Ugyanúgy a vizsgák mennyisége sem jelenti azt, hogy feltétlenül komolyabban kérik számon a Károlin, mert lehet, hogy tök kamuk a vizsgák.
Én személy szerint Károli bölcsész karra jártam, de vannak közös tantárgyaink a jogi karral. A jogi alapismeret tanárnőnk az nem is adta le az anyagot, csak ha kedve volt hozzá, amúgy meg a mindennapjairól beszélgetett velünk, minthogy milyen kávét ivott reggel stb. Elég eszelős volt az illető. Na most ilyen órák mellett tarthatnak 10-el több vizsgát, ha mellette a Pázmányon leadják a tananyagot ténylegesen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!