Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi várható egy gólyatáborban?

Mi várható egy gólyatáborban?

Figyelt kérdés
Pécsre megyek, tényleg olyan durva, és szexuálisan túlfűtött egy gólyatábor, mint ahogy azt rebesgetik? Jó ideje van párom, és nyilván nem akarom megcsalni, de egy élményről sem szeretnék lemondani, ha nem muszáj. :)

2018. jún. 9. 13:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is Pécsre akarok menni habár én orvosira de én is ezeket hallottam a gt-ről habár én a távolság miatt fogom kihagyni.
2018. jún. 9. 20:01
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha oda vesznek fel, akkor én is pszichológiára megyek. De ha csak ennyi, akkor inkább én sem megyek gólyatáborba. Jó lenne megismerni embereket még szeptember előtt, de ennyire közelről nem szeretnék senkit :D
2018. jún. 9. 21:14
 13/18 anonim ***** válasza:
87%
Hát én Pécsen végeztem, igaz más szakon, mint amit írtok..de hogy nem volt ilyen a gólyatábor az tuti..jó, ivás az volt, feladatok stb. De egy darab feladatra sem köteleztek soha senkit sem, jó fejek voltak. Nem voltak szexuális jellegű problémák.
2018. jún. 10. 13:32
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"... felmerülhet a kérdés, hogy mennyiben egészséges az, ha már úgy indul neki a gólyatábornak a jelentkező, hogy ezeket az üzeneteket kapja meg, és van-e ebben felelőssége a szervezőknek. A videók feltöltési ideje 2017 nyara, tehát jóval a botrányok kipattanása, a szexuálisan gyakran megalázó beszámolók nyilvánosságra kerülése és a szigorított szabályrendszer kialakítása után vagyunk. Megkerestük az érintett egyetemek hallgatói önkormányzatait, hogy miért nem ültetik be az irányelveket a gyakorlatba. Gulyás Tibor HÖOK-elnök erre reagálva azt mondta, elkezdenek vizsgálódni a videók és az általuk közvetített üzenetek ügyében.

Botránykrónika

A gólyatáborokban uralkodó szexuális visszaélésekre 2014-ben irányult rá a figyelem, ekkor derült ki több szexuális bűncselekmény, az esetek közül a legbrutálisabb a 2014-es ELTE tanítóképzőjének gólyatáborában történt. Az eseményen dolgozó külsős fotós, aki már korábban is követett el szexuális erőszakot, megverte és megerőszakolta az egyik diáklányt. (Az erőszaktevő végül 9 éves letöltendő börtönbüntetést kapott.) Az akkori napvilágra került esetek között előfordult, hogy nemcsak az erőszak egyezett, hanem az is, hogy a szervezők, felsőbb évesek megpróbálták elbagatellizálni azokat. Arra biztatták az áldozatokat, hogy ne tegyenek feljelentést, „ne legyen balhé”. Azok a felsőbb évesek, akiknek az egyik feladatuk pont a gólyák biztonságának megőrzése lett volna, eltussolták az eseteket, és a feltáró cikkek megírásáig, a történetek felfedésig kellett várni, hogy a bűncselekményeknek következménye legyen. A szabályrendszer bevezetése előtti „klasszikus” gólyatábori kultúra eleme volt még a mértéktelen ivás és a megalázó beavatási rituálékban való részvétel is. Hozzátehetjük: nem csak női áldozatai vannak a túlkapásoknak. A katonasághoz hasonló beavatási szertartások terjedése szintén jelen volt több táborban is. Ezek a szadista játékok szintén következmények nélkül folyhattak a táborokban."

[link]

2018. jún. 10. 13:52
 15/18 anonim válasza:
97%
Tavaly voltam PTE BTK-s gólyatáborban, de nagyon megbántam. Az egész csak az alpáriságról, a szexről és a piáról szól. Szerintem hagyd ki.
2018. jún. 10. 14:29
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
a fővárosi gólyatborok szólnak maximum a szexről (ld előző válaszoló és elte botrányok) én ilyet itt még nem tapasztaltam
2018. jún. 11. 18:52
 17/18 anonim ***** válasza:
77%

Nem olyan vészes. Ha nem akarsz, nyilván nem kell szexelned.

Amúgy szerintem ti félreértettétek a kérdezőt. Szerintem úgy érti, hogy a táborozásról mint élményről nem szeretne lemondani (és nem a gólyatábori szexről).

2018. jún. 11. 22:14
 18/18 anonim válasza:
0%
Hát szerintem bassz meg mindenkit
2021. ápr. 26. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!