Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Akik most szobeliznek emelt...

Akik most szobeliznek emelt kémiából, milyen tételeket huztatok?

Figyelt kérdés

2018. jún. 7. 12:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A: Nitrogén (vegyérték elektron szerkezet, oxidácios számok, főbb kémia jellemzők) nitrogén oxidok, ammónia (szerkezet, előállítás, vizes oldata, szökőkút)

B: Elvégzendő kísérletben a gyertyareszelék, szappanreszelék, porcukor, borkősav azonosítása /60. kísérlet/

C: Megadott atomsugarak párosítása megadott elemekhez,(B, Be, Li, K, Na) ennek magyarázata

Sok szerencsét, remélem segítettem! :)

2018. jún. 9. 07:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A: kémiai jelrendszer. Elem, vegyület, vegyjel, képlet fogalma, viszonyuk egymással

Képletek típusai, jelentésük, mindegyikre példát mondani

Megmaradási törvények a kémiai egyenletek során, ionegyenlet, termokémiai egyenlet

B: 69. Kísérlet, fehérjés, NaCl, HCl, HNO3 mi történik a kémcsövekben?

C: a kén viszkozitásának változásai

Nagyon kedves volt a bizottság :) segítettek, nevettek, kiszedtek belőlem mindent. Sok szerencsét!:)

2018. jún. 10. 18:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A tétel : salétronsav jellemzése

B tétel : Mi nem lép reakcióna Na -val víz, piridin, hangyasav, metanol?

C tétel: a CO2 tömege a víz és a benzol között van miért gázhalmazállapotú?

Legjobb tétel , amit húzhattam irány az orvosi 😊!

2018. jún. 11. 12:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A: sav-bazis temakor: bronstedt, autoprotolizis,ph, kemhatas

B:hexan, hexen, benzol melyk kemcsoben van(bromos viz es égés)

C:miért all ellent a korrozionak es a viznek az aluminium

Szerintem korrekt volt, bar A-tetelnel nem teljesen sikerult levezetni a vizionszorzatot..De amikor mondani kellett, olyanok is eszembe jutottak amit azt sem tudtam, hogy tudok.:DD pl azt hogy a higany-2-kloridnak az a trivi neve hogy szublimat xd

2018. jún. 11. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!