Akik most szobeliznek emelt kémiából, milyen tételeket huztatok?
A: Nitrogén (vegyérték elektron szerkezet, oxidácios számok, főbb kémia jellemzők) nitrogén oxidok, ammónia (szerkezet, előállítás, vizes oldata, szökőkút)
B: Elvégzendő kísérletben a gyertyareszelék, szappanreszelék, porcukor, borkősav azonosítása /60. kísérlet/
C: Megadott atomsugarak párosítása megadott elemekhez,(B, Be, Li, K, Na) ennek magyarázata
Sok szerencsét, remélem segítettem! :)
A: kémiai jelrendszer. Elem, vegyület, vegyjel, képlet fogalma, viszonyuk egymással
Képletek típusai, jelentésük, mindegyikre példát mondani
Megmaradási törvények a kémiai egyenletek során, ionegyenlet, termokémiai egyenlet
B: 69. Kísérlet, fehérjés, NaCl, HCl, HNO3 mi történik a kémcsövekben?
C: a kén viszkozitásának változásai
Nagyon kedves volt a bizottság :) segítettek, nevettek, kiszedtek belőlem mindent. Sok szerencsét!:)
A tétel : salétronsav jellemzése
B tétel : Mi nem lép reakcióna Na -val víz, piridin, hangyasav, metanol?
C tétel: a CO2 tömege a víz és a benzol között van miért gázhalmazállapotú?
Legjobb tétel , amit húzhattam irány az orvosi 😊!
A: sav-bazis temakor: bronstedt, autoprotolizis,ph, kemhatas
B:hexan, hexen, benzol melyk kemcsoben van(bromos viz es égés)
C:miért all ellent a korrozionak es a viznek az aluminium
Szerintem korrekt volt, bar A-tetelnel nem teljesen sikerult levezetni a vizionszorzatot..De amikor mondani kellett, olyanok is eszembe jutottak amit azt sem tudtam, hogy tudok.:DD pl azt hogy a higany-2-kloridnak az a trivi neve hogy szublimat xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!