SzTE germanisztika. De melyik karon?
Egyikkel sem mész sokra. Nyelvszakoknak csak tanárin van értelmük, én is ott végzem (de itt sem túl sok). Elmondom miért:
1. Nyelvszak nem nyelvtanfolyam. Attól függetlenül, hogy németül vannak a tárgyaid, nem feltétlen fogsz jól tudni németül a végére. 3 év alatt értelmesebb szakot is végezhetsz és mellette tanulsz önszorgalomból nyelvet.
2.Az, hogy tudsz egy nyelvet, nem piacképes. A nyelv nem cél, hanem eszköz. Illetve mégis melyik cégnél versenyképes tudás az, hogy te le tudsz elemezni egy német novellát?
3. PhD után lehetsz "kutató"-oktató az egyetemen, bár évente kb 200 ember végez germanisztikán, elég nagy a verseny, és az is szarul fizet.
4. Persze mindenki tolmács akar lenni, de aztán call centerben köt ki. Tolmács mesterszakra pedig nem kell nyelvszakos végzettség.Ha mégis tolmács akarsz lenni, akkor végezz először egy közgáz szakot, aztán mesteren tolmács szakot, az elég ütőképes.
Bocsi, ha kicsit nyers voltam, de angol-német tanárszakon jelenleg ötödéves vagyok, hidd el, belelátok a dolgokba.
Kedves utolsó!
Igen, BTK germanisztika szakra mentem és üzleti kommunikációra specializálódok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!