Ha első évben kirúgnak egyetemről, egy év múlva érdemes elkezdeni újra 21 évesen?
Ugyanebben a cipőben járok..
Igen, megéri újrakezdeni és addig vállalj valami munkát, hogy addig ne legyen felesleges az az 1 éved.
Bocsi az offért, de nagyon kíváncsi vagyok: miért rúgnak ki az első évben, hogy lehet ez? Nálunk egy év alatt nem is lehet annyiszor vizsgázni/felvenni a tárgyat, hogy a maximális lehetőségeket kihasználjuk, így nem értem, milyen feltételeknek nem feleltél meg ahhoz, hogy a második félévben kirúgjanak.
Egyébként szerintem az okok nagyon mérvadóak ebben a helyzetben. Ha leszartad a tanulást, kérdés, hogy később ezen tudsz-e változtatni? Megvan benned a kellő motiváció és kitartás, komolyabban tudod venni és képes vagy végigcsinálni? Biztos, hogy jó szakot választottál? Nem lehet, hogy valamilyen más területen lenne érdemes folytatni?
Értelek. Szóval nem rúgnak ki, hanem átkerülnél fizetősre, ezért inkább kiiratkozol.
Amúgy a már elvégzett tárgyakat be lehet számíttatni egy esetleges újrafelvételizés idején. Ha a mintatantervben nem történtek nagy változások, akkor szinte minden tárgyat elfogadnak, így azokat már nem kell újra elvégezned és féléveket is spórolhatsz akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!