Ha elvégzem a tanári alapképzőt utána kell mennem osztatlanra?
Üdv!
Látom, ezt a kérdést is te tetted fel:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..
De legalább itt már sikerült tisztázni,hogy nincs tanári alapképzés,csak tanítói,vagy pedagógia. Mondjuk én a másik kérdésnél(8-as és 10-es válasz) is tisztáztam, csak ott nem akartad elhinni,utána meg nem válaszoltál rá.
Na akkor térjünk rá az itteni alapkérdésedre, ami ezek szerint helyesen: "Ha elvégzem a TANÍTÓI alapképzőt utána kell mennem osztatlanra?" A válasz: nem kell.
"Ha elmegyek utána osztatlanra akkor az 4+1 év vagy kevesebbet kell járnom?" A válasz: nem tudok róla,hogy bármilyen összefüggés lenne a tanítói alapképzés és a tanári osztatlan mesterképzés között. Ha a tanítói után el akarod végezni a tanári osztatlant,annak szerintem semmi akadálya(legfeljebb az,hogy elfogynak az állami féléveid),de ugyanúgy el kell végezned az egész képzést. Bár esetleg az elképzelhető, hogy van egy-két olyan pedagógiai vagy pszichológiai óra,ami a két képzésen ugyanaz,és esetleg el tudod fogadtatni.
Annyit tennék még hozzá a dologhoz, hogy nem vagyok benne biztos,hogy a felsőoktatásba való egy olyan valaki,aki azt sem tudja,hogy milyen szakra jelentkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!