Tanári pályaalkalmasságin mennyit kell beszélni? Melyikkel egyszerűbb megbirkózni: szituáció vagy egy olvasmány értelmezése?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy kb. 15-20 perc, de én nem vagyok egy nagyon beszédes ember (nem gondolom magam antiszociálisnak sem), attól parázok, hogy nem fogok tudni hosszabban beszélni főleg "vizsgahelyzetben". Valakinek valami tapasztalata erre vonatkozóan?2018. máj. 21. 20:08
1/7 anonim válasza:
Hat en is most megyek majd Szegedre nem tudom te hova mesz. Hat nekem azt mondtak hogy inkabb ilyen rutin dolgokat kerdeznek a motivacios levellel kapcsolatban hogy miert valasztod ezt a palyat stb. Akkor ugye van egy szituacio vagy egy konyv en az elsot valasztottam azzal kapcsolatban el kell mondani a velemnyed szerintem ez is beszelgetos illetve egy nyilatkozatot kell alairni hogy nincs semmi egeszsegugyi panaszod. Ennyi.
2/7 A kérdező kommentje:
Én is Szegedre megyek.
2018. máj. 21. 20:36
3/7 anonim válasza:
#1 Na az jo en magyar-torire ne aggodj biztos jo lesz nem hiszem hogy szivatnanak en 24 megyek majd 9-re :)
4/7 anonim válasza:
Hogyan fogsz majd tanítani, ha félsz beszélni? Biztos vagy te abban, hogy ez a megfelelő szakma a számodra?
5/7 anonim válasza:
Nem kéne lepontozni az előzőt. Igaza van. Én tavaly felvételiztem szintén Szegedre, ez tehát a második félévem, és hihetetlen, de tényleg sok olyan ember van a tanárisok közül, akik állítólag ezt akarják csinálni, de egy normális megnyilvánulásuk sincsen, nemhogy egy épkézláb előadást megtartsanak esetleg. És most tényleg nem rosszból, meg nem akarok senkit sem elijeszteni :D Esetleg segíthet amúgy, ha tükör előtt gyakorolsz. Mármint ne egy előre megírt szöveget, amit majd mondani akarsz a vizsgáztatóknak, mert az annyira nem szokott bejönni hanem csak úgy általánosságban kicsit beszélj a tükör előtt a témáról, nyilván azért majd a gondolataidat szedd össze mielőtt bemégy a terembe. De nem kell félni. :)
Sok sikert.
6/7 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam le senkit. Köszönöm a válaszokat.
2018. máj. 24. 06:51
7/7 anonim válasza:
4-es, azért más kategória vizsgaszituációban beszélni olyasmiről, amivel korábban nem sokat foglalkozott, vagy egy tanórát tartani olyasmiről, ami az embert érdekli, ért hozzá, mert pl. elvégezte az egyetemet az adott szakon. Nem is értem, hogy a pályaalkalmassági szituációira hogy kéne tudni helyes választ adni, mikor majd az egyetemen fog pedagógiát, módszertant tanulni az illető. Egyébként meg gyakorolni is kell a beszédet mások előtt, és akkor előbb-utóbb belejön az ember, akkor is, ha előtte fél tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!