Mennyi esélyem van Corvinuson koleszra?
Bp től 30 km re lakom, van egy tesóm de már nem velünk él, azt nem tudom mennyi pontosan az egy főre jutó jövedelem, ezt nettó vagy bruttó értékként számít? Bár igazából a lényegében nem változtat a dolgokon h bruttó vagy nettó. Olyan 320000 per ember, ha a tesonmat beleveszem akkor csökken csak hát ő nem velünk él , mindenesetre meg tamogatva van.
Ezek nem igazán biztató adatok tudom, viszont 450-470 körül lesz a pontszámom, ez nyomhat annyit a latban jogy mégis sikerül?
#1 , miért várható a pontok növekedése?
Amúgy a poén hogy az ELTE hoknek a honlapján lévő kalkulátor szerint eltes koliba felvennenek.
Kollégiumi kérvényeket bírálok szóval eléggé otthon vagyok a témában :) A kollégiumi férőhelyekből azért van kevés mert az összes külföldi alanyi jogon kap kollégiumot. Tehát ha határontúli magyar vagy akkor alanyi jogon kapsz szociális helyzettől független. Persze az összes Erasmusos is kap. (az hogy ez mennyire jó vagy se külön vitatéma lenne)
Privatban leírom, hogy hogyan is működik pontosan a pontszámítás ha tesód nem veletek él :) Ez privát infó ezért nem ide írom.
Ezen a honlapon minden infó fent van. Jobb oldalon a " Kollégiumi pontrendszerek 2017/2018/2" doksit és Rektori Kancellári együttes utasítás 2017/2018/2" doksit érdemes áttanulmányozni :)
Amúgy vannak egyetem független kollégiumok ahová be lehet adni a pályázatokat (persze eltérő jelentkezési határidők). Persze itt egyéb más kritériumok vannak. De ötletnek nem rosszak:
kisebb egyetemek kollégéiumait érdemes megkérdezni (Képzőművészeti egyetem esetleg)
vallási kollégiumok (katolikus van jó pár)( [link] pl.: [link]
Vannak magánkollégiumok, ahol 30 ezer kb havonta szobatárssal. Viszont ha ilyen közel laksz akkor ezt kihagynám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!