Milyen az ELTE TTK kémia?
Bevallom eleinte vegyész mérnök szerettem volna lenni de a matekkal csak nem tudok megbarátkozni és a BME nem is a legszimpatikusabb számomra. Viszont nagyon szimpatikussá vált az Elte de szeretnék többet tudni róla.
Milyen az oktatás a tanárok? Illetve diploma után hol tudok elhelyezkedni mint vegyész ?
Én most II. félévben eléggé megkedveltem. :) A tanárok közt sok igen jó szakember van, nagyon sokan köztük emberségesek a hallgatókkal, rendesek.
Matek van, első évben végig, nem túl komoly szint, ez viszont valahol nagy hátrány is: Néha azt érzem hogy az egyetemi tanárok nem tudják, hogy egy középiskolából érkező diák milyen átlag tudással érkezik. Ezt kémiára kb. belövik a kritériumtárggyal, de matek/fizikán mintha egymás közt se kommunikálnának. A legnagyobb hibáját ebben látom, emiatt olyan dolgokat is hajlamosak elvárni, amit hivatalosan nem tudhatsz sehonnan.
BSc-s diploma nem ér sokat, mesterképzést muszáj megcsinálni. Aztán mehetsz iparba, laborba, céghez, kutathatsz stb.
Egyéb konkrétumra szívesen válaszolok levélben!
Kedves első válaszoló, azért az hogy nem komoly szinten ne írjuk le ennyire. Ha valakinek nem áll rá az agya egy deriválásra, integrálásra akkor az még visszaköszönhet később egy-egy tárgynál, ahol szükséges.
Inkább így fogalmaznék, ha nem megy a matek az a legkevesebb ha szánsz rá időt és energiát, esetleg vagy elég tökös és segítséget is mersz kérni.
A matek unszimpátia mit jelent? Középsuliba nem megy jól vagy megy de attól még nem szereted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!