Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi a véleményetek a testnevelé...

Mi a véleményetek a testnevelés órákról? Akár saját tapasztalat, akár a gyerekeitek tapasztalatai alapáján. Ti hogyan "tanítanátok" ezeken az órákon, hogy a diákok ne csak megutálják az egészet

Figyelt kérdés
Én 10 éve fejeztem be a gimit és nem tartottam igazságosnak, hogy olyan dolgokra kapunk osztályzatot, hogy hányszor találunk kosárba a labdával vagy milyen messzire ugrunk a homokozóban. Heti 3-szor volt tesióránk és egy bemelegítő iskolakör után futtattak velünk még egyet, amit idő alapján osztályoztak. Még sorolhatnám...
2018. máj. 10. 13:18
 1/5 anonim ***** válasza:

"nem tartottam igazságosnak, hogy olyan dolgokra kapunk osztályzatot, hogy hányszor találunk kosárba a labdával vagy milyen messzire ugrunk a homokozóban"

Ez az elv alapján az sem igazságos, hogy az alapján kapsz osztályzatot, hogy tudod-e a verset, tudsz gyököt vonni vagy megtalálod vaktérképen Bukarestet.

Minden képesség fejleszthető gyakorlással. Ahogy matekórára is kell gyakorolni, úgy tesire is, ha jobban akarsz teljesíteni.

2018. máj. 10. 15:27
 2/5 anonim ***** válasza:
A jelenlegi rendszer csak arra jó, hogy megalázza a gyerekeket és megutáltassa velük a mozgást. Szerintem az lenne a legideálisabb, ha ez a fajta testnevelésóra abszolút megszűnne, és helyette mindenhol lennének különféle sportkörök, amik közül kettőt-hármat kötelezően, de szabadon választhatnának a diákok, de ez a büdös életben nem fog megvalósulni elegendő pénz és hozzáállás híján. Pedig nagyon jót tenne, ha például nem zavarnának fel egy tériszonyost a kötélre vagy a gyűrűkre; egy ügyesen kosarazó, de talajtornában nagyon gyenge gyereket senki sem kínozna osztályzott bukfencekkel; vagy nem várnák el egy tehetséges úszótól, hogy három tizedmásodperc alatt fussa le a százméteres sprintet. Az a lényeg, hogy mozogjanak, teljesen mindegy, hogy mit, csak csinálják szívesen. Eleve nem normális megoldás a készségtárgyakat osztályozni, ezzel csak azt a hitet erősítik a tanulóban, hogy hülye és gyenge képességű, mert jaj, egyest kapott a vonalazófutásra, az éneklésre vagy a tájképfestésre. Arra kell helyezni a hangsúlyt, hogy mindenkinek legyen lehetősége kibontakoztatnia magát azokon a területeken, ahol természeténél fogva ügyesebb, mint a többiek.
2018. máj. 10. 22:06
 3/5 anonim ***** válasza:

# 1/2

azért egy matek vagy irodalom óra kissé fajsúlyosabb, mint a torna óra, nem gondolod?

-

a másodikkal értek egyet: azon is el kéne gondolkodni, h egyáltalán osztályozzanak-e tesi órán, legjobb lenne, ha mindenkinek ki kellene választani egy sportot, mozgást, ami szeret, aztán kész.

általános iskolában volt férfi és nő tornatanárom is, mindkettőt utáltam, mert frusztrált idegbetegek voltak.

pedig jó voltam testnevelésből, atlétika versenyre is vittek, szerettem focizni és futni is.

viszont a kislabda-hajítástól kiütést kaptam, bukfencezés és más talajgyakorlatok közben meg fájt a hátam és szédültem.

ezeknek am van értelme? kétlem.

a gimis tornatanárom meg egy alkoholista volt, akinek egy térdsérülés miatt meghiúsult a focista karrierje, ezért ment tanárnak.

amikor jókedve volt, fociztunk, kosaraztunk, vagy edzenünk kellett a kondiban.

ha bekattant, jöttek talajgyakorlatok, medicinlabdás bohóckodás.

tehát ebben a formában a tornaóráknak semmi értelme, az biztos, h senkivel sem tudják megszerettetni a mozgást.

2018. máj. 17. 09:05
 4/5 anonim ***** válasza:

"azért egy matek vagy irodalom óra kissé fajsúlyosabb, mint a torna óra, nem gondolod?"

Programozó matematikusként nem gondolom. Egy olyan világban, ahol az emberek jelentős része elhízott és érrendszeri megbetegedésekben hal meg, talán kibírható pár tesi óra.

Az, hogy lehetne jobb, egy dolog. De ettől még nem lesz kevésbé szükséges.

2018. máj. 17. 09:36
 5/5 anonim ***** válasza:

nem arról van szó, h kibírható-e, hanem h van-e értelme, főleg annak tükrében, h a magyar tesi órákon megutáltatják a mozgást egy életre a diákokkal.

nem beszélve arról, h sokat nem ér egy tornaóra, ha közben 2 pofára zabálják a finomított ch-kat, meg otthon nem mozognak semmit.

ja nem beszélve arról, h nekünk anno még csak 3 óránk volt hetente, így is volt, h másik osztállyal kellett osztozni, így maradt a tesiterem fele, ahol aztán semmit nem lehetett csinálni.

2018. máj. 17. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!