Hogyha felvinél ugyanazt a szakot megjelölöm ANA, ANK, AEK sorrendben és pl. az első helyen jelölt ANA-ra nem vesznek fel, akkor__?
___automatikusan ANK-ra sorolnak, de mivel nekem ANK a 2. helyen szerepel, ezért ha valakivel ugyanannyi pontunk lesz és ő ANK-t 1. helyen jelölte, akkor őt fogják felvenni helyettem azért, mert ő 1. helyen jelölte ANK-t én meg csak 2. helyen?
Tehát ha ugyanannyi pontom lesz valakivel, akkor számít a sorrend ugyanazon szak különböző formáinál (ANA,ANK,AEK) ?
Köszi a hozzászólást! Szóval akkor ha pl. több száz embernek ugyanannyi pontja lenne, akkor függetlenül attól, hogy milyen sorrendben jelölték meg ugyanazt a szakot különböző formában(ANA,ANK,AEK), akkor jelölési sorrendtől függetlenül mindet felvennék az adott helyre ahova a pontszámuk elég?
Ez fura. Mi van ha nincs annyi terem fizikailag az adott iskolában, hogy a több száz azonos pontszámmal rendelkező tanulónak ülőhelyet biztosítson? :D
Aham. Köszi a válaszokat. Szóval ha úgy alakulna a történet, hogy több száz ember a ponthatáron belül azonos eredményt produkálna egyazon szakra jelentkezve, akkor inkább egy eggyel magasabb ponthatárt állapítanának meg azért, mert másképp túllépnék a fizikai befogadó képességüket?
De így akkor előfordulhat, hogy kevesebb embert vesznek fel, mint amennyi egyébként beférne, tehát elesik az iskola x bevételtől pl.
Ezért is gondoltam, hogy azonos pontszám esetén ha számítana a jelölési sorrend, akkor mondhatnák azt, hogy: hááááát aki első helyen jelölte mondjuk az ANK-t akkor az jöhet, aki meg csak második helyen jelölte az ANK-t az meg már fizikailag nem fér be és akkor így ők lecsúsztak.
De na hát na hát oké
(Első helyre írd mindig az álmodat, ahova leginkább akarsz menni.
Ha felvesznek az első helyen megjelöltre akkor viszont nincs olyan, hogy te a 2. helyen jelöltre akarsz inkább menni, mert "van elég pontod". Mivel az első helyre van pontod, így téged már figyelembe se vesznek a 2.helynél! Ez nem kapcsolódik szorosan ide, de fontos.) Nyilván érdemes azt jelölni elsőként ahova a legtöbb pont kell àltalàban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!