Hogyan kaphatnék matekból felmentést?
annak lehet, aki discalculia tanulási rendellenességgel van megáldva
azért nem kell kibújni a matektanulás alól, mert szarok a jegyeid, még mindig többet fejlődsz így, mintha a közelébe se szagolnál
azért nem kell magadat fogyatékosnak minősíttetni, hogy megúszd a dolgozatokat, mert csak hátrányodra válik hosszú távon
Az hogy az előző matektanár már hármast adott ha valaki írt a papírra valamit az nagyon nem jó. Azt jelenti, hogy nem követelt szinte semmit se. A mostani legalább követel valamit.
A kérdésre válaszolva: a suliban lévő fejlesztő pedagógusnál érdeklődjetek esetleg a nevelesi tanácsadóban. Nagyon számít hogy hány éves vagy a kérvényed elbírálásánál.
Sehogy nem tudod elhitetni, teszteket íratnak veled más tereken is (mivel az ilyen tanulási zavarok kisebb-nagyobb mértékben összefüggnek), szóbeli konzultáció gyógypedagógussal, pszichológussal és a matektanárodtól meg az ofődtől is kérnek egy részletes jellemzést rólad. Amibe ha az kerül, hogy lusta disznó vagy és fel akarod mentetni magad, akkor nem lesz jó pontod.
Tudom, miről beszélek, kétszer is voltam ilyen vizsgálaton az elmúlt 3 évben, mivel általánosban 3-as voltam matekból, most pedig 3 éve csak kegyelemkettessel megyek át, idén még talán azzal sem. Pedig magántanárhoz járok (már a harmadikhoz), házit írok, gyakorlok az osztálytársaimmal is, órán odafigyelek, kb mindent megpróbálok, de semmi eredménye szinte. A legutóbbi full egyszerű dogára összesen kb 10 órát készültem magántanárral+saját gyakorlással, az eredménye épphogy 2-es. Szóval ha valaki, hát én tényleg k.bhaszottul szívok a matek miatt, de még én sem kaptam felmentést, pedig maga az iskolai tanár is discalculiára gyanakodott. Te biztosan nem vagy beteg, mivel egy discalculiás nem lesz 3-as matekból mindenféle korrepetálás nélkül, hanem bukdácsol vagy sírva könyörög a 2-esért a mindenféle extra gyakorlás mellett.
Úgyhogy neked inkább azt javaslom, hogy keress egy jó korrepetitort, hidd el, a gyakorlás csodákra képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!