Az általános iskolai és a középiskolai bizonyítványt célszerű megtartani?
Abszolút nem kötekedésképpen kérdezem, de hát nem elférnek egymás mellett? :D
Amúgy arra jó, hogy az ember megmutassa a gyerekének, mert bizonyos életszakaszokban kíváncsi lesz rá a lurkó, és általánosban még nem a diplomád fogja érdekelni :)
Szerintem egyébként sohasem fogja azt már elkérni senki, ha mégis akkor pedig kikérhetők az iskolából újra.
Hátrányod nem lesz abból, ha megtartod, hiszen ha más miatt nem, emlékként jó, ha megvan, és valljuk be, tényleg nem foglalnak nagy helyet.
Gyakorlati haszna lehet például: autósiskolánál kellett igazolnom, hogy elvégeztem a 8 általánost. Nyilván nem a diplomámat fogom bevinni... Többek között azért sem, mert pont nem praktikus a mérete, ellenben a középiskolai bizonyítvánnyal, amit sokkal egyszerűbb volt bevinni és kevésbé is féltettem.
Munkahelyen kérdhetik, ha olyan helyen fogsz dolgozni. Ha mondjuk szakmunkás képzőben tanultál, akkor az ottani bizonyítványodat kérhetik a munkahelyen, ha pedig diplomád van, mint hivatalos okmány, be kell mutatnod a munkahelyeden. Ha gyári munkára mész, meg azt kell bizonyítanod vele hogy meg van a nyolc általános.
Nem hiszem, hogy ne férnének el valahol a bizonyítványaid. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!