Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Meddig lehet állami finanszíro...

Meddig lehet állami finanszírozású képzésre járni?

Figyelt kérdés

Két évet jártam egy egyetemre, államilag támogatott képzésre. Most kiiratkozom, és jövőre felvételizek más karra. Úgy tudom, hogy összesen 12 félévet, tehát hat évet támogat az állam (már ha nem sorolnak át). Akkor az új helyen tiszta lappal indulnék, vagy már csak négy évet finanszírozna az állam?

Amúgy az új egyetem (ELTE BTK) osztott képzésű, szemben az előző hellyel (ELTE ÁJK). Ennek van jelentősége a költség szempontjából?

Köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 11. 15:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Összesen van 12 támogatott féléved. Ebből 4-et már elhasználtál, tehát maradt 8félév (4év). Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy osztott-e a képzés vagy osztatlan.

BTK-n tehát az alapképzést + a mester első évét ingyen csinálhatnád, az második évért mesteren fizetned kellene.

2010. jún. 11. 15:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Elárulod, hogy miért emelted ki a kérdést? Már kaptál választ... Ha valamit nem értesz, akkor meg kérdezz.
2010. jún. 13. 17:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Igaz, már kaptam választ,mindent értek, köszönöm. Csak még új vagyok ezen az oldalon, és egy másik kérdésemet akartam kiemelni, de elrontottam.
2010. jún. 13. 17:22
 4/9 A kérdező kommentje:

Még eszembe jutott a kérdésemmel kapcsolatban:

Van-e arra esély, hogy a mesterképzés második évében, ha nagyon jól tanulok, átsorolnak állami finanszírozásúra?

Vagy ez csak akkor van, ha az ember mindössze 5 évet tölt egyetemen?

Valami oldalt esetleg tudtok ajánlani? Oktatási törvény stb, ahol szó van erről?

2010. jún. 13. 17:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Mindenki 12félévig tanulhat ingyenesen (államilag finanszírozottan) a felsőoktatásban. Ha ezt a keretet kimeríted, akkor akármilyen jók az eredményeid, nem lehetsz állami finanszírozott (azaz államiról átsorolnak költségtérítlsre).

Amennyiben az a 2 év, amit ÁJK-n végeztél, állami finanszírozású volt, akkor még 8 félévet tanulhatsz ingyen, és nem többet.

2010. jún. 13. 17:49
 6/9 anonim ***** válasza:
ez elég fura. Én jártam a pázmányon 1 évet és mikor átmentem a másik suliba, azt mondták csak 3 és fél évem van. vagyis összesen csak 9!!!!!!! akkor most ők a hülyék vagy mondjuk különbözik ez a reál és humán szakokon? Én reál vagyok. KÖSZI
2010. jún. 13. 18:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsónak: 9 félév az 4 és fél évet jelent, nem 3 és felet. Ha pedig összeadod 2 félév a pázmányon + az akkor megkezdett az összesen 3 félév, és ha ezen kívül még van 9, akkor úgy összvissz 12. Valószínűleg nem matek szakra jársz :)
2010. jún. 13. 20:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Bocs félreolvastam. Azt hittem, azt írtad, összesen még 9.

Ezt látva: nem jártál véletlenül OKJ-s képzésre vagy felsőfokú szakképzésre?

2010. jún. 13. 21:00
 9/9 anonim ***** válasza:
hát kösz, hogy leoltottál :D de igen a to-s nő mondta hogy 9 FÉLÉV (igen, azt hittem ezt nem kell odaírni, egyértelmű h nem 9 év),azt mondta ez az új rendelet vagy mifene, és nem jártam sehova ezen kívül. Érettségi után ppke, aztán most végzem a 4. félévet a sotén. Így összesen elhasználtam 6 félévemet. Ezen kívül van még 3 félévem, amit a jövő évre és a plussz egy félévre használhatok. Szal ne nagyon csússzak tárgyakkal. Ezért kérdzetem, hogy van-e valakinek erről infója, hogy a nő a hülye, (nagyon állítja az igazát) vagy ez így van.
2010. jún. 14. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!