Hogy lehet valakinek akkora szerencséje, hogy jó szakot váladztott magának egyetemen, amit végig is tud csinálni?
Ez általában menet közben derül ki mindenki számára nem hinném hogy egy orvosira készülő előre látja az anatómia szigó eredményét vagy patológia vizsgáját esetleg egy joghallgató a negyedéves polgári eljárásjog számonkérés sikerességét!
Bekerül....tanul mint gép...aztán vagy ott marad vagy kivágják. Ennyi a titok! Ez nem szerencse!
Ez nem szerencse, hanem kellő önismeret és nem másoknak, hanem saját magadnak való megfelelés kérdése.
Ha nem tudod, hogy milyen szakra menj, akkor inkább várj és az sem biztos, hogy egyetemre kell menned.
Általában azok tudnak jól választani és végig kitartani a döntésük mellett, akik teljesen biztosak abban, amit akarnak és kellő önismeretük van ahhoz, hogy tudják, mi a nekik való. Nem mások miatt vagy a divat, az elvárás miatt mennek oda, hanem azért, mert ŐK AKARJÁK és 100%-ig tudják az okát.
Bizonytalanságból, vagy mert nincs más, csak legyen valami, na ezekből sosem lesz semmi. Ilyenkor csak az idő oldja meg, érni kell még, dolgozni, világot látni és rájönni, hogy ki vagy valójában és mit akarsz valójában, mert az a jó!
Azzal azért vitatkoznék, hogy a választásban nincs semmi szerencse, de azért elég gyakori. Én pl. 2 évig tudatosan készültem valahová, biztosnak hittem a motivációmat. Az első év végére mégis nagyon meggyűlöltem, és szakot váltottam. A második választásom korábban eszembe sem jutott, viszont az nagyon bejött:)
Az, hogy az ember el tudja végezni, az tényleg nem szerencse kérdése (még azokat is átengedik, akiket nem kellene (előbb-utóbb), ha látják rajtuk az igyekezetet)
Nos, ha a szüleid küldtek oda, akkor ezt valószínűleg azért tették, mert jót akartak neked és mert te nem tudtad, hogy merre akarsz menni, így helyetted döntöttek.
Viszont mivel helyetted döntöttek, így igazából nem a saját utadat járod és ezt érzed te is, különben nem tettél volna fel itt ilyen kérdést....
Azt kell eldöntened, hogy képes vagy-e végig csinálni az általuk kijelölt utat, látsz-e benne annyit, hogy azonosulni tudj egy kicsit is a feladattal vagy látsz-e más alternatívát, amiről úgy érzed, hogy jobban neked való lenne és kezedbe akarod-e venni a sorsodat vagy inkább kényelmesebb a felelősséget másra hárítani illetve a szerencsét okolni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!