Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » SZTE ÁOK idei ponthatárai...

SZTE ÁOK idei ponthatárai mekkora mértékben változhatnak?

Figyelt kérdés
A fent említett kérdés volna a kérdésem ! Igazából az érettségi nehézségi foka milyen mértékben mozdíthatja fel/le a határokat? Volt már példanagyon drasztikus emelkedésre?(15-20pont)

2018. márc. 29. 15:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A felvi.hu-n megtalálhatóak az elmúlt évek ponthatárai, az elég jó kiindulópont. Orvosi képzéseken ritkán szokott szignifikánsan ugrándozni a pontszám, valószínűleg 420 és 430 közötti/körüli pontszám várható.

Ha az érettségik könnyebbek lesznek az elmúlt évek érettségijeihez képest, akkor értelemszerűen többen érnek el magasabb pontszámot, ami miatt magasabb lesz a ponthatár. Nehezebb érettségi esetén nyilván csökkennek a ponthatárok.

2018. márc. 29. 16:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Sztem 3-5 pontos mozgasra lehet szamitani. Habar az elmult evek adatai alapjan az is meglepne ha a 430-at elerne. Eddig a legmagasabb 2016-ban volt 426 pont. Tavaly 420 volt. Eyebkent en is remenykedek hogy nem lesz olyan magy valtozas mert a SZOTE van az elso helyen.
2018. márc. 30. 14:55
 3/3 anonim ***** válasza:
60%

2013-ban volt példa drasztikus csökkenésre, mikor bejött a kötelező két emelt, 2016-ban pedig drasztikus emelkedésre (POTE-n 17 pontot nőtt az előző évihez képest a ponthatár, de a többi egyetemen is elég sokat), utána tavaly megint volt egy kis csökkenés, de azt már annyira nem mondanám durvának.

A 2016-os kémia és biosz érettségik tényleg szinte nevetségesen könnyűek voltak, de szerintem ilyen mértékű növekedés már akkor sem lenne várható idén, ha hasonlóan könnyűek lennének most is az érettségik. 430 feletti ponthatár SZOTE-n szerintem is kb. esélytelen.

2018. márc. 30. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!