Mennyire számít, hogy melyik egyetemen végez valaki?
Első állásinterjúmon történt velem, hogy miután megpályáztam az állást, behívtak, beszélgettünk, kérdezték hogy miért ezt a szakot választottam, mi fogott meg benne, mi érdekel stb..
Három ember volt bent, az egyik végig csendben ült, a beszélgetés végén szólalt meg. Megkérdezte, hogy van papírom? Azt válaszoltam, hogy persze, elhoztam minden bizonyítványom. Amire azt válaszolta, hogy nem érdekli a papír, ő csak arra kíváncsi, hogy mit tudok, úgyis a munkahelyemen fogom megtanulni, azt amire a munkám végzéséhez szükségem lesz.
Csak a humánpoltikán kérték a papírt, őket meg csak az érdekli, hogy meglegyenek a képzettséget igazoló dokumentumok.
Számít!!
Az önéletrajzod egy marketing anyag, amelynek egyetlen - de annál fontosabb - funkciója van: keltse fel a hr/szakmai vezető érdeklődését, ésjuttasson be állásinterjúra.
Cseszheted a fene nagy tudásodat, ha sz*r a marketinganyagod (mert a toborzó először csak egy CV-t lát, az vagy te), akkor teszik is félre.
A Corvinust egy BME-s hallgató egy hosszú hétvége alatt elvégzi (bocs, ezt nem hagyhattam ki :D), de sokkal nagyobb az önéletrajzodnak a merketingértéke, ha az van benne, hogy "Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar", mint valami noname intézmény. És a Corvinusost be fogják hívni... a sopronit meg legfeljebb megisszák (finom az, egyébként).
Más kérdés, hogy ha már van 5-10 év gyakorlatod, akkor azt fogják nézni, de amíg nincs, addig az egyetem nevével, nyelvtudással, szakmai gyakorlattal stb. kell villantani.
Ha van rá lehetőséged, igyekezz a legjobb egyetemeken tanulni.
Első 2 évben míg kezdő vagy számít. Onnantól meg senkit sem érdekel. Mondjuk Sopron spéci ilyen szempontból. Járhatsz is jobban így. Ha megy a német és ügyes vagy akkor az utolsó 1-2 félévedben vállalsz valami gyakornoki melót a határ túl oldalán. Ha végzel meg felvehetnek fő állásban.
Frissen végzettként nem fognak felvenni, de így gyakornokságból azért kikeveredhetsz ha hajtassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!