Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi van akkor, ha nem veszik...

Mi van akkor, ha nem veszik fel a gyerekem a megjelölt középiskolákba?

Figyelt kérdés
Tudom, pótfelvételi eljárás indul. Sajnos az a helyzet, hogy a nyolcadik osztályt új városban kezdte, elköltöztünk. Rontott a jegyein és nem jól mértük fel az itteni középiskolákat, amelyeket egyáltalán nem ismerünk. Négy iskolát jelöltünk meg, de mind a négy hasonlóan erős, mert úgy tűnik, mindről le fog csúszni. Nem egy buta, hanem jó képességű gyerekről van szó, 75 pontos lesz a központija. Ha a pótfelvételin csak rossz iskolák vannak, akkor mit lehet tenni? Már azon is gondolkodom, hogy lelépek vele külföldre. Teljesen elkeseredtem, hogy utólag nem lehet már semmit módosítani. :(
2018. márc. 13. 21:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha nagyon gyengébe kerül be, akkor talán a következő félévben 9.ben átveszik :)

De ez csak egy TALÁNos lehetőség, az iskola igazgatójától függ! :)

2018. márc. 13. 22:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Az bosszant, hogy már nem lehet olyan iskolát megjelölni, ahol nem volt szóbeli. És ilyenkor csak a gyenge iskolák hirdetnek meg pótfelvételit? Vagy esetleg előfordulhat, hogy jó iskola is? :(
2018. márc. 13. 22:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom más városokban hogy van de Budapesten egész jó gimik os szoktak pótfelvételit hírdetni. Viszont gyorsnak kell lennetek, ahogy közzé teszik a végleges listát már lehet nézni hol van kevesebb gyerek besorolva mint ahány helyet hírdettek. Pl Szerb Antal Gimnázium Budapesten egy jó gimi, tavaly kimaradt vagy 6 helyük, mert rossz helyen húzták meg a várólista határát. Akár figyelheted a szóba jövgimiket ilyen szemmel és már másnap érdeklődhetsz az igazgatónál, hogy szóljanak ha marad hely. Addig is nézd ki a szóba jöhető sulikat. Ha ez nem vezet eredményre akkor megvárod amíg kijön a hivatalos pótfelvételi jegyzék és rögtön mész is a sulikba amik szóba jöhetnek és van helyük. Sajnos csak így megy, legyél gyors és kitartó. Persze jobb lett volna eleve több suliba jelentkeznetek és beírni közepeseket és gyengébbeket is,de hát ez már elmaradt.
2018. márc. 14. 20:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez a komment most nagyon sokat jelentett, kicsit megvigasztalódtam. :)
2018. márc. 15. 11:09
 5/8 Szilvi.25 válasza:
- KIFIR üresen maradt férőhelyek - itt felteszik az összes iskola üresen maradt helyeit. A lista nincs fent folyamatosan. Pedig én is megakartam nézni a tavalyi üresen maradt helyeket statisztikailag, de nem lehet. Mindig csak időszerűen elérhető. Úgy hallottam sok iskola már olyan április közepétől felrakja a végleges listáját a honlapjára. (kb. 18-19-e környékén...persze nem kötelező, nem is él mindegyik vele, sokan csak postán küldik meg ápr. 27-ig) Ezek alapján már nézegetném olyantályt folyamatosan a KIFIR-t. S ott lehet válogatni részletesebben is, mert nemcsak a suli üres helyének db számát látni, de azon belül szakokat, osztályokat is látni lehet. Pl. német szakon 2 fő üres hely maradt, ált.-on 3 fő... Stb.
2018. márc. 19. 21:49
 6/8 Szilvi.25 válasza:
Persze valóban jobb előre érdeklődni a kiválasztott iskolánál a pótfelvételiről, további bejutásról, talán több információd lesz, s gyorsabban is.
2018. márc. 19. 21:53
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a budapesti tavalyi. Ha megírjátok melyik megye kell...

2018. márc. 20. 18:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2018. ápr. 4. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!