Nagy stressz az érettségi. (? )
Úgy érzem megcsömörlöttem.
Négy alap tantárgyból kellene 80% felett teljesítenem, plusz az emelt bioszt is minél jobb százalékra írni.
Ráadásul csak pár hete kezdtem a felkészülést, úgy érzem, túl későn.
Az egyetem, ahova jelentkeztem, nagyon tetszik, belehalnék, ha nem vennének fel.
Még sincs semmi motivációm, alig várom ennek az időszaknak a végét.
Hogy motiváljam kicsit magam, hogy könnyebben menjen a tanulás?
(Egyébként gimi alatt végig 4,3 felett volt az átlagom, a fontosabb tárgyakból pedig nagyrészt ötös voltam.)
Nem lesz semmi baj.
A középszintű érettségikhez nem kell sok tárgyi tudás (sajnos), a józan ész is megteszi. Az emelt(nek nevezett) bioszban is max. 1-2 elgondolkodtató feladat van, emellett 2-4 általános iskolai szintű feladat is van . (tapasztalat 2016-ból)
Igen, nagy stressz. De ha észnél vagy és tanulsz, akkor meglesz a kívánt eredmény. Csak nem kell túlparázni.
Motiválni meg azzal motiváld magad, hogy jó esetben egyszer kell csak érettségizni. Azt kell jól megcsinálni.
Hajrá.
Mindenki izgul érettségi előtt, és amíg nincsen túl rajta, nem is hatja meg, amikor az idősebbek mesélik, hogy nem nagy dolog. Anno én se hittem el, de - hadd mondjam el - tényleg nem nagy dolog. Sőt, a legtöbb ismerőseimnek a gimis éveik egyik legpozitívabb emléke. :) Általában jóindulatúak a tanárok, az egész osztály támogatja egymást, és nem nehezek a feladatlapok. Szégyen gyalázat, én középszintre egyáltalán nem készültem, és majdnem 90 százalékos (talán 88 volt vagy ilyesmi) átlaggal kaptam kitűnőt, pedig azt hittem, hogy borzasztóan le fogok szerepelni. Szinte mindenki csak dicsekedni tud az érettségi eredményeivel, ez se véletlen, és lehet, hogy ezzel nem lelkesítelek fel túlzottan, de ha idén nem vesznek fel, akkor is ott lesz rá a lehetőséged a következő évben, és ha nagyon akarsz valamit, amúgy is el fogod érni, ha kitartóan próbálkozol. :)
Pont időben vagy a készüléssel is, nézegess sok érettségi feladatot, és semmivel sem fognak tudni meglepni élesben. :)
Az, hogy izgulsz, csak annyit jelent, hogy érdekel a jövőd, semmiképpen sem azt, hogy rosszul csinálod.
Engem simán felvettek, de olyan borzasztó nehéz a szak, hogy örülök a ketteseknek. Hidd el lehet jobban jársz ha fel se vesznek..
Egy programozó hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!