Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ti várjátok már hogy elballagj...

Ti várjátok már hogy elballagjatok?

Figyelt kérdés

Most vagyok nyolcadikos és most ahogy közeledünk a ballagás felé rájöttem,hogy még annyira szeretnék maradni itt. Tavaly mindenki mondta,hogy jaj de várja már hogy elmenjen ebből a suliból,nekem akkor még ilyen semleges volt,se nem örültem se nem bántam. Most viszont kb. sírni tudnék mikor arra gondolok,hogy itt kell hagynom az osztályom/ évfolyamom/barátaim...Most az osztályunk is már olyan szinten összekovácsolódott,nagyjából mindenki jóba van mindenkivel és nincsenek "kiközösítések". Legtöbbjükkel pici korunk óta ismerjük egymást és jövő szeptembertől pedig már alig fogunk találkozni legtöbbjükkel. Igen tudom,hogy az igazi barátságok megmaradhatnak ballagás után is meg minden,de már soha nem lesz ugyanolyan semmi. Minden szülinapot,névnapot megünnepeltünk és hétvégéken is együtt voltunk...Most így kicsit ilyen túl dramatizálásnak tűnhet de akinek része volt ilyen jó osztályközösségben az talán kicsit megért.

Ti éreztetek már így??

Ti örültetek a ballagásnak vagy ti se akartatok még elmenni?

2018. febr. 15. 15:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Eddig kimondottan utaltam az osztalyomat es alig vartam hogy elmenjek...most viszont radobbentem hogy mar csak 4 honap van hatra,es valoszinuleg csak par baratnommel fogok talalkozni🤷🏻 Nem varom a ballagast valaszolva a kerdesedre. Amugy azert sem,mert kicsit “felek” az uj osztalyba valo beilleszkedestol....
2018. febr. 15. 16:06
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen...Én is így vagyok vele,a beilleszkedéstől is félek mivel egyedül megyek oda. De annyira elszomorít,hogy már alig van idő amit ténylegesen ezzel a fantasztikus közösséggel tölthetek. Mostanra lettem jóba a párral alattam lévő osztályokkal is, és hiába voltak veszekedések akkor is ettől jobb osztályt nem is kívánhattam volna <3

Annyi ilyen kis hülyeség volt amit egymásért tettünk,hogy védjük a másikat. Magunkra vállaltuk a beírásokat az olyanok helyett akiknek már meglett volna az osztályfőnöki,ha valakinek csörgött a telefonja órán mindenki elkezdett köhögni,és még annyi ilyen kis apróság amiket olyan jó visszaemlegetni.

2018. febr. 15. 16:13
 3/8 anonim válasza:

Emlékszem, nyolcadikban én is így voltam. Nagyon jó osztályunk volt, nem akartam elmenni. Persze vonzott az új közeg, a középiskola, de úgy éreztem, ennél jobb osztályom sosem lesz. Végül végigsírtuk közösen a bankettet és a ballagást... Most középiskolás vagyok, szintén ballagó. Egész eddig úgy voltam, hogy menni szeretnék. De most, hogy már csak pár hónap van hátra, nagyon nem akarok. Bár az osztályom nem olyan jó, mint általános iskolában, hiányozni fog minden. Ez már egy teljesen más közeg. Nem az osztály fog hiányozni, hanem maga az egész iskola, a tanárok, a légkör. És persze az a néhány ember, akikből bár kevés van, mégis szorosabb barátságot kötöttem, mint az általános iskolás barátaimmal. És tudom, hogy velük ugyanúgy végig fogom bőgni a ballagást, mint 4 éve. :)

Szóval én teljesen megértelek, nem dramatizálod túl a dolgot, ezzel sokan így vannak. De ne aggódj, akivel tartani akarod a kapcsolatot, azzal úgyis tartani fogod. És persze a középiskolába is nagyon jó barátságokat köthetsz. :)

2018. febr. 17. 12:16
 4/8 A kérdező kommentje:
Szerintem mi is sírni fogunk a ballagásunkon,ahogy ismerem az osztályom.Jó olvasni,hogy nem csak én vagyok így ezzel. De már így mostanra barátkoztam össze a fiatalabbakkal is,a tanáraimat is megszerettem. És most az évfolyam nagyrészével szinte minden hétvégén együtt vagyunk,bandázgatunk...de tudom hogy ez már jövőre nem lesz így és ez olyan szomorú :( :D
2018. febr. 18. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Én nagyon várom. Nekem egy olyan osztályom van, ami hiába nem közösít ki, mert sosem voltam kiközösítve, mégis gyomorgörccsel mentem be mindennap. Nálunk van egy lány, aki mint kiskirálynő mindent úgymond megparancsol, van egy barátnőm, aki lohol egy másik lány után és cringe és erőltetett amit csinál, a fejem megfájdul tőle, aztán hangoztatja hogy jajj mennyire jó az osztályközösség.. nálunk az osztályközösség az egy nem létező szó, mindenki kibeszéli a másikat. De a beilleszkedéstől én is félek, nehogy ilyen legyen megint..
2018. márc. 24. 01:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát megértem, hogy te miért várod. Az én osztályomba amugy nagyon mentek a kiközösítések, klikkesedések de most már nagyjából elmúltak ezek. Nálunk is van egy ilyen aki "királynőnek" hisz magát, sok "barátja" van, de ezek a háta mögött eléggé durván kibeszélik. Amugy nagyon kedves értelmes lány TUD LENNI, de általában egy nagyképű, flegma(tanárokkal is).
2018. márc. 24. 08:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, nagyon várom. Tavaly sikerült osztálykiránduláson jól összeszoknunk. Megszűntek a klikkek, mindenki jóba lett mindenkivel. Akkor imádtam az osztályom. Aztán eltelt egy nyár és jött a nyolcadik és minden kezdődött előlről. Most pedig a felvételik után különösen leeresztett mindenki. Egész álló nap nyomják a telefont, néha beszólnak egymásnak, vagy éppen elhordanak valakit rossznak az egész osztály előtt. Mindenki kétszínű, gyáva, illetve megbízhatatlan. Itt mindenkinek a saját érdeke a fontos. Van egy lány akivel jóba vagyok, ő is hasonlóképp látja a dolgot és már szabadulna innen el. Nem véletlen, hogy még a legjobb barátomat sem találtam meg ebben az osztályban. Aztán az osztályfőnökről ne is beszéljünk. Mindenért cseszeget minket, ha már csak egy pici krétapor hullik a padlóra az óra alatt, akkoris. Jó, nem a legjobb példa, de szörnyű. Zsarol minket, meghazudtol stb. Reggelente már felkelni sincs kedvem, aztán meg bemenni ezekhez. Már szabályosan rosszul vagyok tőlük. Sajnálom nagyon, de én úgy érzem mindent megtettem, hogy beilleszkedjek 8 év alatt.

Szóval nagyon várom már a szeptembert. A beilleszkedéstől nem félek, mert már az iskolalátogatáson is sikerült leendő évfolyamtársakkal összebarátkoznom.

Őszintén szólva nagyon sajnálom, hogy nem nagyon maradnak szép emlékeim az általános iskolából. Csak legyek már túl a ballagáson...

2018. márc. 30. 07:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Most pont a mi osztályunkba is lett egy kis gond ami miatt lettek összeveszések, de szerencsére nagyjából megbeszéltük. Viszont most egyre jobban jön újra elő nálunk is a kibeszélések, "habi barátságok". De én igazából próbálok úgy hozzáálni, hogy van 2 legjobb barátnőm,bennünk nagyon megbízok,velük mindent megbeszélek...a többiekkel meg úgy elvagyunk...annyira nem írogatunk egymásnak vagy ilyesmik de ha egy társaságba kerülünk akkor elbeszélgetünk,elhülyéskedünk. Mostmár én is így kezdem kicsit várni a középsulit is,viszont elballagni még mindig nem szeretnék :D Szóval most elég kétes érzések kavarognak bennem
2018. márc. 30. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!