Ti várjátok már hogy elballagjatok?
Most vagyok nyolcadikos és most ahogy közeledünk a ballagás felé rájöttem,hogy még annyira szeretnék maradni itt. Tavaly mindenki mondta,hogy jaj de várja már hogy elmenjen ebből a suliból,nekem akkor még ilyen semleges volt,se nem örültem se nem bántam. Most viszont kb. sírni tudnék mikor arra gondolok,hogy itt kell hagynom az osztályom/ évfolyamom/barátaim...Most az osztályunk is már olyan szinten összekovácsolódott,nagyjából mindenki jóba van mindenkivel és nincsenek "kiközösítések". Legtöbbjükkel pici korunk óta ismerjük egymást és jövő szeptembertől pedig már alig fogunk találkozni legtöbbjükkel. Igen tudom,hogy az igazi barátságok megmaradhatnak ballagás után is meg minden,de már soha nem lesz ugyanolyan semmi. Minden szülinapot,névnapot megünnepeltünk és hétvégéken is együtt voltunk...Most így kicsit ilyen túl dramatizálásnak tűnhet de akinek része volt ilyen jó osztályközösségben az talán kicsit megért.
Ti éreztetek már így??
Ti örültetek a ballagásnak vagy ti se akartatok még elmenni?
Igen...Én is így vagyok vele,a beilleszkedéstől is félek mivel egyedül megyek oda. De annyira elszomorít,hogy már alig van idő amit ténylegesen ezzel a fantasztikus közösséggel tölthetek. Mostanra lettem jóba a párral alattam lévő osztályokkal is, és hiába voltak veszekedések akkor is ettől jobb osztályt nem is kívánhattam volna <3
Annyi ilyen kis hülyeség volt amit egymásért tettünk,hogy védjük a másikat. Magunkra vállaltuk a beírásokat az olyanok helyett akiknek már meglett volna az osztályfőnöki,ha valakinek csörgött a telefonja órán mindenki elkezdett köhögni,és még annyi ilyen kis apróság amiket olyan jó visszaemlegetni.
Emlékszem, nyolcadikban én is így voltam. Nagyon jó osztályunk volt, nem akartam elmenni. Persze vonzott az új közeg, a középiskola, de úgy éreztem, ennél jobb osztályom sosem lesz. Végül végigsírtuk közösen a bankettet és a ballagást... Most középiskolás vagyok, szintén ballagó. Egész eddig úgy voltam, hogy menni szeretnék. De most, hogy már csak pár hónap van hátra, nagyon nem akarok. Bár az osztályom nem olyan jó, mint általános iskolában, hiányozni fog minden. Ez már egy teljesen más közeg. Nem az osztály fog hiányozni, hanem maga az egész iskola, a tanárok, a légkör. És persze az a néhány ember, akikből bár kevés van, mégis szorosabb barátságot kötöttem, mint az általános iskolás barátaimmal. És tudom, hogy velük ugyanúgy végig fogom bőgni a ballagást, mint 4 éve. :)
Szóval én teljesen megértelek, nem dramatizálod túl a dolgot, ezzel sokan így vannak. De ne aggódj, akivel tartani akarod a kapcsolatot, azzal úgyis tartani fogod. És persze a középiskolába is nagyon jó barátságokat köthetsz. :)
Igen, nagyon várom. Tavaly sikerült osztálykiránduláson jól összeszoknunk. Megszűntek a klikkek, mindenki jóba lett mindenkivel. Akkor imádtam az osztályom. Aztán eltelt egy nyár és jött a nyolcadik és minden kezdődött előlről. Most pedig a felvételik után különösen leeresztett mindenki. Egész álló nap nyomják a telefont, néha beszólnak egymásnak, vagy éppen elhordanak valakit rossznak az egész osztály előtt. Mindenki kétszínű, gyáva, illetve megbízhatatlan. Itt mindenkinek a saját érdeke a fontos. Van egy lány akivel jóba vagyok, ő is hasonlóképp látja a dolgot és már szabadulna innen el. Nem véletlen, hogy még a legjobb barátomat sem találtam meg ebben az osztályban. Aztán az osztályfőnökről ne is beszéljünk. Mindenért cseszeget minket, ha már csak egy pici krétapor hullik a padlóra az óra alatt, akkoris. Jó, nem a legjobb példa, de szörnyű. Zsarol minket, meghazudtol stb. Reggelente már felkelni sincs kedvem, aztán meg bemenni ezekhez. Már szabályosan rosszul vagyok tőlük. Sajnálom nagyon, de én úgy érzem mindent megtettem, hogy beilleszkedjek 8 év alatt.
Szóval nagyon várom már a szeptembert. A beilleszkedéstől nem félek, mert már az iskolalátogatáson is sikerült leendő évfolyamtársakkal összebarátkoznom.
Őszintén szólva nagyon sajnálom, hogy nem nagyon maradnak szép emlékeim az általános iskolából. Csak legyek már túl a ballagáson...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!