A győri Széchenyi egyetem építészmérnöki szakról vélemény?
Hát én mondjuk alapjába a jelen helyzetben nem pártolom a mérnöki képzések közül az általad megjelölt szakot, de szerintem a végzés helye az majdnem mindegy.
Az lenne a fontos, hogy iskola mellett fél-egy év munka tapasztalatot szerezz.
Építőiparban dolgozom és van rengeteg tervezői illetve kivitelező ismerősöm is.
Az álláslehetőségek 90 % - ában szerintem többre nézik az egyetem mellett összeszedett fél-egy év gyakorlatot (ennyi tanácsos is bármely mérnök szak esetében) mint az iskola nevét.
Nulla tapasztalattal rendelkező emberek esetében előnyt élvezhet a BME-s végzettség. Azonban ha utolsó évében már gyakornokként dolgozik valaki és van egy év tapasztalata, akkor simán előbb felveszik őt, mint egy full pályakezdőt. (Aki aztán végezhet bármilyen másik egyetemen).
És a tervezési jogosultsághoz sem nézik az egyetemed nevét. Azt nézik, hogy eltelt-e a szükséges tervezésben töltött idő hozzá.
Egyébként ha nem 150 ezerért szeretnél rajzolgatni akkor inkább a kivitelezés felé orientálódsz. Habár az se sokkal jobb ha a belefeccölt munkaórákat nézzük. Habár a te dolgod végül is. Iskolában biztos másképp vázolják a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!