Kezdjem el most az igazságügyi igazgatást, vagy osztatlan jogászképzésre menjek?
A Pázmányra jelentkeznék igazságügyi igazgatás szakra. De közben láttam, hogy van osztatlan képzés jogász szakra ugyanott.
Utóbbival annyi a gond, hogy a régi rendszerben érettségiztem és angolból emelt érettségit kéne letennem, hogy felvegyenek. Szerintem ez májusig nem fog menni, mert 15 éve tettem le a középfokot, nagyon megkopott a tudásom.
Most vagy elkezdem idén az igazságügy szakot alapképzésen, vagy várok 1 évet, addig megcsinálom az emelt érettségit angolból, és jövőre jelentkezem a jogász mester képzésre.
36 éves vagyok.
Szerintetek melyik a logikusabb? Én a jogász képzés felé hajlanék, de sajnálom kihagyni ezt az évet.
(Korábban nem tudtam volna finanszírozni a tandíjat, hitelt nem akartam felvenni, azért "nyugdíj előtt" kezdenék tanulni.)
Kezd el az igazságügyit, és készülj az emelt érettségire.
Így ha egy év múlva bejutsz, pár tárgyat el tudsz majd fogadtatni jogászon.
Köszönöm!
Igaz, ha pedig mégsem sikerül bejutni jogász szakra, legalább nem szúrtam el egy évet.
Ha sikerülne az emelt és átjelentkeznék a jogra, akkor ugyanúgy be kell majd adnom a felvételi jelentkezést jövő év február 15-ig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!