Az egyetemeken milyen a közösségi élet?
Nem tudom, hogy te mikor végeztél de manapság már az egyetemi bulik nem arról szólnak, hogy egy kóla mellett elropogtatunk egy zacskó ropit. :)
Aki azt mondja magára, hogy ő eléggé introvertált, azt hiába küldöd bulizni és ismerkedjen ott..
Ennyi erővel ajánlhatnád az oroszlánnak, hogy ugorjon a szakadékba, mivel sokáig zuhan úgyis ráérez a repülésre, mint a többi madár. :)
Aki ennyire visszahúzódó annak a bulik az elején teljesen feleslegesek.
Úgysem lesz a fél szak a barátja, azokat pedig, akiket tényleg a barátjának fog hívni, úgyis megismeri előadáson-gyakorlaton.
Szerintem hülyeség ez a “buli nélkül nem ismernek, nem szól hozzád senki” dolog... Nem azt mondom, nyilván minél többet jársz el szórakozni, minél inkább jársz társaságba, annál nagyobb esélyed lesz barátokat szerezni és ismerkedni. A bulikban a többség eleve nyitottabb stb... Ugyanakkor nem csak ez az egy mód van rá. Valóban, akárhol lehet ismerkedni, akár a folyósón vagy előadáson is, valamint egyetemtől, közösségtől függ, de szoktak rendezni különböző programokat pl. közös filmezés, főzés-sütögetés, kirándulások, korcsolyázás (nálunk gyakran a szakkal kapcsolatos programok is vannak, tehát még ebből a szempontból is hasznos). Ha kollégista vagy, akkor az is egy nagy előny, hiszen ott szintén tudsz barátkozni és, ha esetleg a szobatársa(i)d nem is olyan szimpi(k) még mindig csomó egyetemista lesz körülötted, akik közül tudsz válogatni és a koliban szintén lehet bandázni, vannak közösségi terek és szerintem az egész hangulat, helyzet közelebb hozza egymáshoz az embereket. Ugyanúgy tudsz jegyzetet, segítséget kérni tőlük, ami szintén jól jön.
Én sosem voltam bulizós fajta...az ilyen kis baráti összejövetelek, hogy beülünk valahová enni-inni és beszélgetni vagy sütögetünk, filmezünk vagy kirándulunk stb. jöhetnek, viszont a szórakozóhelyeket, bulikat mindig utáltam..párszor elrángattak, de elég hamar ott is hagytam. Nincsen bajom azzal, aki ezt szereti, de én nem élvezem, mert nem szeretek táncolni, nem szeretem a zenét és nem szeretek ájulásig inni, utálom a tömeget, löködnek, fogdosnak stb...nekem ez nem hiányzik, de így is vannak barátaim és semmi hátrányát nem tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!