Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg rossz szakot választha...

Tényleg rossz szakot választhattam? Kitűnő voltam és nem megy, még más hármas, négyessel elvégzi?

Figyelt kérdés

Nem egy könnyű szak, de akit 280-al felvesznek el is végzi.

Én meg csúszom, pótvizsgára jàrok és nem megy.

Direkt szívat a tanár, nem magyaráz semmit.

2018. jan. 31. 21:44
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem eléggé negatív kifejezés ez a "bemagolás", használjuk inkább a begyakorlás szót. Pl. a matekot azt megértetted, begyakoroltad, és sikerült, teljesen jól csináltad, viszont megérteni nem lett volna elég.

A számvitelnél lehet azt hangsúlyozza éppen a te tanárod, hogy megérteni kell, nem magolni, de én is jártam psz-re (a BGE-n), és én meg olyat hallottam egy tanártól, hogy amíg szét nem esik a példatár, addig nem gyakoroltunk eleget, na most akkor magolni kellene? Nem. Meg kell értened és utána begyakorolnod. Persze aztán gyakorlás közben majd lehet rájössz, hogy hoppá, ez a rész most azért nem megy, mert valamit nem értettem meg teljesen, aztán miután azt megértetted, visszamész gyakorolni, és így tovább, haladsz szépen lassan. A magolás az lenne, ha agyatlanul gyakorolnál.

Szoktasd rá magad arra, hogy a nagyon alap dolgoknál is megkérdezed, hogy ezt miért így kell csinálni. Képzeld el, hogy ott van egy laikus, akinek próbálod elmagyarázni. Ugye van ez a mondás, hogy "amíg nem tudod elmagyarázni egy 5 éves szintjén, addig nem érted igazán". Szinte senki nem csinálja ezt, és a probléma az, hogy eléggé hézagos megértéssel is lehet abszolválni rengeteg tárgyat, sőt, ha eléggé szerencsétlen az ember, akkor diplomát is kap anélkül, hogy szembesülne azzal, hogy tökre nem érti, mi van.

Egy sztori:

Pénzügyi számvitel 2-nél egy mérleg összeállításos feladatot csináltunk meg éppen közösen, viszont mivel óra vége volt, nem adogattuk már össze a sorokat, hanem kivetítette a tanár a megoldott mérlegnek a forrás oldalát és legörgetett a mérlegfőösszeghez, hogy írjuk le, aztán ellenőrizzük otthon, hogy tényleg ennyi jön-e ki. Erre az egyik hallgató megkérdezte: "és az eszköz oldal mennyi?".

Szóval volt valaki, aki bevszámvitelből és pénzügyi számvitel 1-ből (ami potenciálisan a legnehezebb tárgy szerintem) is átment, sőt már a pénzügyi számvitel 2 felét is végighallgatta, mégis valahogy elsiklott a mérlegegyezőség elve fölött? Nem, szerintem pontosan tudott volna válaszolni arra, hogy mi a mérlegegyezőség elve, mert tudni tudta, de nem sajátította el. Ez nem feltétlenül az ő hibája, ő bejár előadásra, bejár gyakorlatra, megtanulja otthon amit kell, mert az iskola csak ennyit vár el tőle, azt viszont nem, hogy gondolkodjon is. Arról magadnak kell gondoskodnod, a BGE-n meg pláne, ahol tényleg hulladék az oktatás.

Amúgy ha már most úgy érzed, hogy tönkretetted az életed a psz-el, akkor inkább keress valami mást. Viszont nem gondolom, hogy a számvitelt ne tudná az emberek nagyrésze megérteni, szóval leírhatnád, akár privátban, hogy melyik része az, amivel gondod van.

2018. febr. 1. 02:18
 22/30 anonim ***** válasza:
0%

Nem olvastam végig , nincs hozzá türelmem, de az első hozzászóló nagyon jól súlyozott

ha ennyire romlottál, akkor nem jól választottál

2018. febr. 1. 06:05
 23/30 anonim ***** válasza:
63%
Nem lehet, hogy nem érdekel a szak, és ezért tanulod nehezebben? Egyébként én is jó tanuló voltam egy elit gimiben, tudom magamról, hogy jók a képességeim, de ez nem jelenti azt, hogy mindennek tökéletesen mennie kell, vagy ha nem, akkor az az oktató hibája (senki nem ment át közületek, akinek ugyanaz volt az oktatója? ez valószínűtlen, és az oktatóra nézve is következményei lehetnek). Egyszerűen van, ami nem megy az embernek, akármekkora tökély is volt előtte életében. Például én orvosis vagyok, és itt a mumustárgyam, az anatómia. Meg lehet tanulni, sok részét jól is tudom, de annyira sok, hogy egyszerűen képtelen vagyok rászánni magamat az esetek többségében. Úgyhogy mehetek vizsgakurzusra belőle, és ezerszázalékig az én hibám. Ettől nem leszek tovább jóképességű? De igen, az maradok, de mindenki hibázik, és az elitgimnazisták előtt sincs kikövezve az út. Próbáld átértêkelni, hogy mit csinálnál máshogyan, vagy hogy tényleg érdekel-e az, amit tanulsz. Egyébiránt, az hogy csúsztál-e vagy hogy hányas volt a diplomád szinte senkit nem fog érdekelni.
2018. febr. 1. 12:08
 24/30 A kérdező kommentje:
Most én is vizsgakurzusra megyek, megint számvitelből. A 80 %-nak úgy lett meg, hogy meg voltak a tavalyi vizsgalapok, azt első vizsgára betanulta, akkor ugyanazt adta. Hát én arra sajnos nem mentem el, meg sem voltak nekem ezek akkor még.
2018. febr. 1. 12:11
 25/30 A kérdező kommentje:
Amúgy igazad is van, utálom, azértbse szívesen állok neki
2018. febr. 1. 12:12
 26/30 anonim ***** válasza:
66%

Én értem a kérdezőt. Magolni rossz szokás. Éjszakázással meg idegeskedéssel jár. Emellett nem használod ki megfelelőem az agyad kapacitását.

Ha a tanár szar, vedd elő a tk-t, és tanulj abból. Úgy meg tudod érteni.

Ha nem tetszik a szak és az első félév is kínlódás már, akkor gondolkozz el a váltáson. Ha amúgy ezen a pályán szeretnél dolgozni, akkor meg ez lebegjen előtted, mint motiváció.

2018. febr. 1. 14:01
 27/30 A kérdező kommentje:
3. félév
2018. febr. 1. 14:47
 28/30 anonim ***** válasza:
64%
Akkor a felén már túl vagy :D már csak másfél szemeszter van hátra! Azt szerintem bírd ki.
2018. febr. 2. 18:38
 29/30 anonim ***** válasza:
52%
Végül meglett?
2018. febr. 12. 20:43
 30/30 anonim ***** válasza:
52%
A vizsga
2018. febr. 12. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!