Honnan tudhatom, hogy felvehetek-e egy órát a Neptunban?
Elvileg mindent felvehetsz szabadon választható kreditek terhére, aminek nincs előfeltétele, vagy teljesítetted az előfeltételét. A gyakorlatban viszont sok helyen valóban feltüntetik, hogy kizárólag x szakos hallgatóknak, x szakirányosoknak, x kutatásban résztvevőknek stb. Ha semmi sem szerepel a tárgy mellett, az még mindig nem garancia semmire.
A legtisztább az, ha írsz az adott oktatónak / tanszéknek, és megkérdezed. Én most konkrétan ezt csináltam, bár másik egyetemen vagyok. Megtetszett egy tárgy neve, írtam annak, aki tartja, megkérdeztem, x szakosként én felvehetem-e, el fogom-e tudni végezni (mert van, hogy az adott szakon tanulók tudása az elvárt, és azokkal tudod teljesíteni a követelményeket). Visszaírt, hogy simán felvehetem, elvégezhetem, és még a követelményekről is tájékoztatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!