Szakdolgozatot meg lehet védeni és le lehet adni passzív félév alatt?
Úgy alakultak a magánéleti dolgok, hogy passziváltatnom kell magam, viszont a szakdolgozatom kész van, de a leadaási határidő a következő félévre esik (március 1.).
TO-n azt mondták, nem lehet leadni és megvédeni sem, viszont több ismerősöm is passzív félév alatt védte meg.
Nyilván az a mérvadó, amit a TO-n mondanak, illetve, ami a TVSz-ben szerepel.
Járhatsz a nyakukra, aztán vagy engedik, vagy nem.
Szerintem jól mondta a TO. De ha megvan minden, akkor aktiváltasd magad és folytathatod az egész folyamatot.
Ha passzív vagy, akkor szünetelteted a hallgatói jogviszonyodat. Kvázi nem vagy most hallgató. Akkor miért foglalkoznának veled?
De miért gond neked újra aktiválni???
Egy hétig néztek utána, hogy megvédhetem-e, de szerintem csak rámondták már a végén, hogy nem, csak hagyjam már őket békén.
Most aktív vagyok, következő félévem lenne passzív.
TVSZ-ben semmit nem írnak erről.
Itt igazából az a kérdés, hogy a te szakodon a szakdolgozat leadása szükséges feltétele-e az abszolutóriumnak. Nálunk például nem kell hozzá, tehát minden tárgy megvan, abszolvált státuszú leszek, és utána tudom majd leadni a szakdolgozatot, akár félévekkel később is, de abszolválás után nekem már nem lesz se aktív, se passzív félévem.
Ha nálad a szakdolgozat leadása kell az abszolváláshoz, akkor nem lehetsz passzív félévben, amikor leadod, hiszen akkor nem lehet hivatalosan semmilyen tárgyad, nem végezhetsz el semmilyen tárgyat, így a szakdolgozat leadásért sem tudják beírni, hogy te elvégezted ezt is, nem tudnak abszolválni passzív félévben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!