Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Biológia-földrajz tanár...

Biológia-földrajz tanár (DE-TTK). Ki tud tapasztalatokat mondani?

Figyelt kérdés

Biológia és földrajz tanárnő szeretnék lenni, nagyon szeretem mindkét tárgyat. A tanári pálya is tetszene, kiskoromban is állandóan tanárosat játszottam. Most fakt-választás előtt állok, értelemszerűen ezt a 2 tárgyat venném fel, azonban eszembe jutott pár kérdés a továbbtanulással kapcsolatban.

1. Támogatott szakra jelentkeznék a DE-TTK-ra. Milyen nehéz bekerülni? Ti hány ponttal jutottatok be?

2. Láttam az órarendet egy oldalon és észrevettem hogy matek, fizika, kémia is van első pár félévben. Mindből kb. 4-es szinten vagyok. Ezek mennyire nehezek az egyetemen? Bírható? Tanuljak rá már most?

3. Mindkét tárgyból emelteznem kell?

4. Ti mennyit tanultok? Mire kell számítanom ha eljutok odáig?

Köszönöm a válaszokat.

2018. jan. 28. 23:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát én csak közvetetten érintkeztem ezzel az iránnyal, de remélem a kis segítségem is hasznodra lesz. :)

1. 362 pont volt tavaly a ponthatár, ami nem annyira magas -szerintem-, így nem vészes bekerülni. Nem kötelező sem bioszból, sem földrajzból emelt érettségit tenni, én viszont ajánlom a faktot mindkettőből, mert jobban jársz, ha bővebb tudással mész egyetemre, ráadásul szokod a "terhelést" is. :)

2. Igen, sajna vannak ilyen tárgyak, de nem annyira vészesek, úgyhogy nem kell rá már most tanulnod, bár kémiából és fizikából kb. a középsulis anyagot jó tudni, de matekból majd elvileg vesztek olyat is, ami középsuliban nem tananyag, de tényleg egyik sem annyira nehéz, hogy már most nekiállj tanulni ezeket.

3. Erre már válaszoltam. :D

4. Emelteztem anno bioszból és földrajzból is, én eléggé sokat tanultam, legalábbis sok időt fordítottam a könyvek bújására, majd januártól kezdve gyakorolgattam az érettségiket.

Egyébként nyáron rendeznek egyetemi tábort, ha kicsit meg akarod ismerni a földrajzos, és vagy a bioszos légkört, akkor tudom ajánlani, nagyon rendesek és jó fejek a tanárok mindkét oldalon! :)

2018. febr. 11. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!