Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha nem akarok tanár lenni, ne...

Ha nem akarok tanár lenni, ne menjek tanárira?

Figyelt kérdés

A történelem-könyvtáros szakpárt néztem ki magamnak, abból a megfontolásból, hogy szeretem a történelmet, de sima töri szakkal semmire se mennék, de érdekel a könyvtár, a kultúra világa, és van egy barátom aki könyvtárigazgató, neki is hasonló végzettsége van, szóval képzeleteimben - szerintem- ezzel a szakpárral nekem is nyitva lenne a könyvtár világ is, mégha nem is akarnék tanulni és még törit is tanulok, bővítem a tudásom.

Vélemények?

Még nem késő lebeszélni... :D De lehet, de nagyon csak lehet, hogy talán tanítanék. Bár ahhoz piros hónak kell esnie.

2018. jan. 28. 21:19
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
Ha könyvtárban szeretnél dolgozni, akkor jó választás ez a szakpár. Szerencsésebb lenne mondjuk valami olyan szakot választani mellé, amivel el tudsz helyezkedni a versenyszférában, ha esetleg megunod majd a könyvtárat (idegen nyelv, infó, kémia).
2018. jan. 28. 21:30
 2/4 anonim ***** válasza:
75%
Attól még mehetsz osztatlan tanárképzésre, hogy nem szeretnél tanítani!
2018. jan. 28. 21:32
 3/4 A kérdező kommentje:

És egy tanári végzettség mit ér?

Mert hallottam már azt hogy "Jollyjoker", meg azt is, hogy akkor semmit nem ér, hanem "sima bölcsészdiploma".

Mi az igazság?

2018. jan. 28. 21:43
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Szaktól függ. A történelem szakon szerzett tudás nem sokat ér a tanári pályán kívül. Ugyanez igaz a magyarra, a rajzra és az etikára is. Viszont az infótanári szakon szerzett tudással elhelyezkedhetsz informatikai területen, nyelvszakosként meg lényegében bárhol, ahol magas szintű nyelvtudásra van szükség. A fizika és a kémia is hasznos lehet, mert valószínűleg számos tárgyat el tudsz majd fogadtatni vegyész, villamosmérnök vagy gépészmérnök szakon.
2018. jan. 28. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!