Növényorvos Msc a cél -alapképzésre mit ajánlotok?
Figyelt kérdés
Igazán a SZIE MKK és a kertészeti alapképzése versenyzik egymással. Hol jobb színvonalú az alapozás? - főleg a fontos tárgyak kémia, biokémia, talajtan, kórélettan, növényvédelem, rendszertan, növényélettan érdekelne. Ha van itt olyan, aki növényorvosként végzett, az ő tapasztalataira is kíváncsi lennék! Illetve ha a BOKU (Bécs) van valakinek infoja, az is érdekelne! Köszönöm!
Szerintem biológia alapképzésben is gondolkodhatsz, nekünk első félévben van rendszertan, szervezettan, aztán jön majd az élettan, talajtan, ilyesmik. Sokat fókuszál a növényekre ez az alapképzés is, sok botanikus is biosz alapról kerül ki.
2018. jan. 25. 11:39
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Igen, én is gondolkodtam rajta, szeretem a bioszt, de közben jó lenne a szakmát is tanulni. De be fogom írni a biológiát is, aztán majd a sorrendet eldöntöm. Bioszra hova érdemes? Szeged? ELTE?
2018. jan. 25. 12:28
3/8 anonim válasza:
Én Debrecenben tanulok, pedig eredetileg pesti vagyok, az Elteről nem sok jót hallottam. Itt viszont nagyon jól érzem magam, a tanáraim egyben kutatók is, tehát mindig éppen a tudomány állásának megfelelő információt mondják, nagyon közvetlenek, és segítőkészek. Szerintem aki eltökélt és elkötelezett, annak nem megoldhatatlan ez a szak :)
2018. jan. 25. 12:32
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ment a zöld :)
2018. jan. 25. 12:40
5/8 anonim válasza:
Bár régi a kérdés, de hátha másnak segít.
Felejtsd el a biológiát, egyenes ágon, azaz plusz kreditek nélkül csak a mezőgazdasági mérnöki, kertészmérnöki, növénytermesztő mérnöki, erdőmérnöki szakok elvégzése után mehetsz. És igazából ezek után van ennek értelme is. Mivel a növényvédelem döntő részt a nagyüzemi mezőgazdálkodást szolgálja ki, egy biosz BSc-vel óriási hátrányból indulsz szerintem. Az elméleti alapjaid nagyon erősek lesznek, de a szakma megértéséhez szükséges növénytermesztéstani ismereteid a béka segge alatt lesznek. Lehet hogy fel tudod hozni arra a szintre ami kell de nem tartom valószínűnek.
2018. dec. 10. 11:49
6/8 A kérdező kommentje:
Szia! Nagyon köszönöm, hogy írtál. Azóta nálunk valóban megoldódott a helyzet, a fiam emelt kémia-biosz érettségit tett elég jó eredménnyel /84% és 90%/ és Bécsbe ment a BOKU-ra, most elsőéves. Egyelőre nem bánta meg...
2018. dec. 10. 15:33
7/8 anonim válasza:
Mit tanul ott?
2018. dec. 10. 16:58
8/8 A kérdező kommentje:
Végül a BOKU/ Agrarwissenschaften-re iratkozott. Egyben van az agrár és a kertészeti képzés, illetve később majd lehet szakosodni.
Kertészet, gyümölcstermesztés és szőlőművelés, Ökológiai mezőgazdaság, Agrárbiológia. Egyelőre annyit lát, hogy érdemes volt emelten érettségiznie, illetve faktos volt amtekból is, annak is hasznát veszi
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!