Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért volt ilyen nehéz az...

Miért volt ilyen nehéz az idei matek központi felvételi?

Figyelt kérdés
Sokan mondták, hogy kimondottan nehéz volt. De nem értem miért. Mi jelenleg 21-en vagyunk az osztályban, rajtam kívül még 10-12 osztálytársamnak lesz minden bizonnyal 40 pont feletti, pedig alig van pár 5-ös tanuló. Nem mondta senki az osztályból azt hogy nehéz lett volna. Ennél sokkal komolyabb feladatokat szoktunk kapni dolgozatokban. Miért sikerült akkor sokaknak ilyen rosszul?

2018. jan. 22. 17:03
 1/4 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
53%

A 2016 előtti felvételik olyanok voltak, hogy még véletlenül se legyen rá elég az adott idő.

A 2016-os olyan nehéz lett, hogy még a sajtó is lehozta.

Azóta olyan mintha egyre könnyebb lenne, mondjuk azóta már 10-es vagyok.

2018. jan. 22. 17:18
 2/4 anonim válasza:
Szerintem azért, mert rengetegen rástresszeltek, és nem tudtak ezért odafigyelni:/
2018. jan. 22. 17:21
 3/4 anonim ***** válasza:
82%
Csatlakozom az előttem szólókhoz, túlságosan rástresszeltek, illetve szerintem van olyan ember is aki (leszarta) és ezért lett neki rossz. Illetve nem mindegy hogy milyen iskolából indul az ember. Nálatok mint mondod nehezebb dolgozatok vannak ti ehhez vagytok szokva, de máshol lehet sokkal könnyebbek és itt mutatkozik meg hogy nem mindenhol egyforma színvonalú az oktatás.
2018. jan. 22. 18:35
 4/4 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem sem volt nehéz. (Bár szerintem a halas feladat kifejezetten jó volt szivatásnak.) 2 évvel ezelőtt voltam 8.-os, unokatesóm miatt ma belenéztem, és én se találtam nehéznek. Pedig átlagos általános suliból jöttem egy alig közepes gimibe.

Majd rájönnek néhány év múlva, hogy nem az számít, hogy melyik gimibe kerültek, meg hogy hány pontot értek el, hanem hogy mennyit hajlandóak dolgozni az érettségiért.

2018. jan. 22. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!