Csecsemő- és kisgyermeknevelői és óvónői tapasztalatok?
Szia! Csecsemő-és kisgyermeknevelő (BA) végzettségem van, de jelenleg egy óvodában dolgozok pedagógiai asszisztensként.
Egy jó tanács! Óvodapedagógus szakot jelöld meg elsőnek! Sokkal jobban keresnek, mint a kisgyermeknevelők és több szempontból is könnyebb nekik, legalábbis fizikailag. Mindkét szakmának meg van az előnye és a hátránya is, de érdemesebb óvodapedagógusnak tanulni. Én is gondolkozok rajta, mert sok átfedés van a tárgyak között. Óvodapedagógusokból hiány van, én kisgyermeknevelőként az ország keleti részén nem kaptam munkát, pedig diplomám van.
Kisgyermeknevelő:
7 órától fogadják a gyerekeket. 2 gondozónő jut egy csoportra és egy gondozási egységre (2 szomszédos csoport) 1 technikai dolgozó (ő hozza be az ételt, felmos stb.) Az egyik gondozónő 7-14.30 dolgozik, míg a másik 9-17ig. A gyerekek gondozási feladatai meg vannak oszva kettejük között (14 gyerek, 7 az egyiké-7 a másiké). Mindig ugyanaz a gondozónő viszi ki a 7 gyerekét egyesével pelus cserére, öltözni, kezet mosni stb. Az előző munkahelyemen fél 8tól reggeliztettük őket, mi terítünk és szedünk ételt a gyereknek a technikai dolgozó csak behozza. Reggeli után kb. 9ig bent jàtszanak, éneklünk, mondókázunk. Utána kimegyünk az udvarra vagy sétálni. Jó időben a tízórait kint fogyasztják el. 12órakor bemegyünk, rendbe tesszük őket és ebéd. 13kor befejezik általaban es 15ig alszanak. Utána szintén pelus csere majd uzsonna. Majd játszás a szülők érkezéséig.
A fizikai része nehéz, naponta 6-8 alkalommal 6-8 gyereket pelenkázóra emelni, futkosni utánuk elég fárasztó. És én mindig beteg voltam, mindent elkaptam tőlük. Mivel ők még nem tudnak orrot fújni, minden játék csupa nyál így könnyebb megfertőződni, mint oviban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!