Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szociológia szakon mit jelent...

Szociológia szakon mit jelent a "Terepgyakorlat"?

Figyelt kérdés
2010. jún. 4. 19:57
 1/5 anonim ***** válasza:
31%
Az hogy kimentek a cigánysorra és kérdőívezitek a cigányokat.
2010. jún. 4. 20:05
 2/5 anonim ***** válasza:
16%
nem csak kérdőívezitek őket, segélyezitek is
2010. jún. 4. 21:42
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
istenem:S aki nem tudja az maradjon ki belőle! A szociológus nem egyenlő a szociális munkással! Tehát nem nyújtasz segítséget ha szociológus vagy, hanem kutatsz. Magyarul nem segélyezed a cigányokat. Tudom, hogy a kérdező nem ezt kérdezte, meg valószínűleg tudja is, de borzalmas, hogy mennyire tudatlanok egyesek. Amúgy valószínűleg cigánysorra mennétek tényleg, vagy kisebb magyarországi közösségek közé kutatni pl.: palócok, bunyevácok, de szerintem is a cigánysor a legvalószínűbb és kérdőívezés. Ezt abból gondolom mert én is voltam cigánysoron kérdőívezni, és nem szociológusnak készülök, hanem szoc.munkásnak csak tudom, hogy mi a különbség. Jah és kérdőívezés közbe még nekünk se kellett segélyezni.
2010. jún. 4. 21:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
egy barátnőm a TÁTK-n tanul. Náluk a terepgyakorlat abból állt, hogy kitaláltak egy témát, amit kutatni akartak, kimentek az utcára és kutatták. Pontosabban megfigyelték. Az ő témájuk az volt, hogy vajon az öltözködésből mennyire lehet leszűrni, hogy kinek mennyi pénze van ruhákra, illetve, hogy pest egyes kerületeiben az öltözködés (és az ebből kikövetkeztetett anyagiak) mennyire térnek el egymástól. Ez az első félév terepgyakorlata volt. Nem tudom, hogy Te hanyadik félév terepgyakorlatára gondolsz, nem ismerem az ottani tantervet. De ő elég sokat mesélt erről a gyakorlatáról. Az tuti hogy terepgyakorlatnak hívták és az is tuti, hogy első félévben volt. Ha nem erre gondoltál, akkor bocsi:)
2010. jún. 4. 22:14
 5/5 A kérdező kommentje:

(igen utolsó, erre gondoltam :))

Köszi a válaszokat! :) Ez nagyon érdekes lesz!:)

2010. jún. 4. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!