Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire nehéz megcsinálni a...

Mennyire nehéz megcsinálni a szakmai B2 nyelvvizsgát, ha már van egy 90 %-os középfokúm?

Figyelt kérdés
3 éve csináltam, azóta nem nagyon foglalkoztam a nyelvvel.
2018. jan. 10. 14:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Én tavaly csináltam jogi szakmai nyelvizsgát. ELőtte volt C1-m is angolból és elég jól beszélek most is szóval én csak a szókincsben fedeztem fel eltérést. Meg nyilván más a szóbeli tételek tematikája és a fordítás is szakszöveg. De ha otthon vagy a szakmádban menni fog.
2018. jan. 10. 15:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyon függ attól, hogy pontosan milyen is az a "szakmai".

Ha őszinte akarok lenni közgázos szakmaikból egy csomó szakon elfogadják a párhuzamos szakok nyelvvizsgáit.

Egy kereskedelem marketing, gazdálkodó, stb. nyelvvizsga meg kb. olyan, mint egy sima középfokú csak nem a család a téma hanem az alap gazdaság.

Eladó-vevő, de olyan szinten, amit a hétköznapi életből is feltudsz építeni.

Így különösebb szókincs sem kell ahhoz, hogy kibérelj egy standot vagy kitalálj valami üzleti stratégiát egy rendezvényre.

Azonban vannak olyanok is, ahol maguk a szövegek is feltételezik a szakmai tudást. Ott már picit rosszabb.

Azonban ezeket is begyakorolhatod. Fent vannak az anyagok..

2018. jan. 10. 15:21
 3/5 A kérdező kommentje:

De mi értelme volt a jogi szakmainak? A C1 többet ér.

Hát én olyan nyelvvizsgán voltam, ahova nem kellettek tételek, mert olyan feladatok voltak. Vagy csak én improvizáltam, más elvileg valamiket tanult, ugyanerre, jó pénzért magántanárnál.

Hát szakmai szókincsem magyarul sincs...

Ezért gondolkozom a C1-eb, de az nem menne tanár nélkül, főleg mert éveket hagytam ki.

2018. jan. 10. 15:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Pénzügy-számvitel
2018. jan. 10. 15:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát értelmét tekintve nem volt sok. Kellett a munkahelyre.
2018. jan. 10. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!