Mennyire nehéz megcsinálni a szakmai B2 nyelvvizsgát, ha már van egy 90 %-os középfokúm?
Nagyon függ attól, hogy pontosan milyen is az a "szakmai".
Ha őszinte akarok lenni közgázos szakmaikból egy csomó szakon elfogadják a párhuzamos szakok nyelvvizsgáit.
Egy kereskedelem marketing, gazdálkodó, stb. nyelvvizsga meg kb. olyan, mint egy sima középfokú csak nem a család a téma hanem az alap gazdaság.
Eladó-vevő, de olyan szinten, amit a hétköznapi életből is feltudsz építeni.
Így különösebb szókincs sem kell ahhoz, hogy kibérelj egy standot vagy kitalálj valami üzleti stratégiát egy rendezvényre.
Azonban vannak olyanok is, ahol maguk a szövegek is feltételezik a szakmai tudást. Ott már picit rosszabb.
Azonban ezeket is begyakorolhatod. Fent vannak az anyagok..
De mi értelme volt a jogi szakmainak? A C1 többet ér.
Hát én olyan nyelvvizsgán voltam, ahova nem kellettek tételek, mert olyan feladatok voltak. Vagy csak én improvizáltam, más elvileg valamiket tanult, ugyanerre, jó pénzért magántanárnál.
Hát szakmai szókincsem magyarul sincs...
Ezért gondolkozom a C1-eb, de az nem menne tanár nélkül, főleg mert éveket hagytam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!