Könyves Kálmán Gimnázium - ha általános iskolában németet tanultam, mehetek angolos osztályba?
Általános iskolában németet tanultam, és elsődleges szempontom középiskola választásnál, hogy a németet ne lássam többet. 4-5 -ös tanuló vagyok, érdeklődni szeretnék, hogy felvesznek így a Könyves Kálmán Gimnáziumba angol nyelvet tanuló osztályba ? A honlapon azt írják, hogy mindenki folytathatja az általános iskolában megkezdett nyelvet - de azt nem írják, hogy kötelező is folytatnia. Tehát csak folytathatom, de ha nem akarom folytatni, mindenféle különbözeti nélkül mehetek angol nyelvet tanuló osztályba (másodiknak olaszt választanék)? Vagy ha simán nem, akkor különbözeti vizsgával mehetek (két éve tanulok angolt különtanárral)?
Nagyon köszönöm a válaszokat !
Könyveses voltam:D
Nem írtad, hogy 6 vagy 4 évfolyamos képzésre jelentkeztél. Én 6 évfolyamos képzésre jártam (tavaly végeztem).
Sajnos a jelenlegi rendszert nem ismerem, csak a sulit.
De a kérésed véleményem szerint simán megoldható, nálunk anno volt beugró, hogy ki mennyire tud angolul, és az alapján osztották be a csoportokba:) de azért majdnem 7 év alatt ez is változott valószínűleg(?).
Ha így nem menne, az igazgatóhoz is lehet menni, engedélyeztetni, végső esetben. De nem hiszem, hogy németet kell tanulnod, ha nem akarsz, illetve ha már két éve tanulsz angolul, akkor főleg azt hangsúlyozd, hogy tudsz angolul(mindegy mennyire, felzárkózni simán lehet, amúgy is mindenki más szintről indul), és semmi gond nem lesz :)
u.i.: remélem az újpesti könyvesről beszélsz:D
Ha bármi kérdésed van a suliról,tanárokról, stb stb szívesen válaszolok / a felvételit azonban sajnos nem ismerem/:)
"u.i.: remélem az újpesti könyvesről beszélsz:D "
Az egész országban nincs másik, ennyit illene tudnod, ha már oda jártál... ;-)
"nem tudatlanságból fakadt, hanem szimplán nem jártam utána egy tanároktól kapott 'kész' információnak"
tehát tudatlanságból fakadt, ami pedig abból fakadt, hogy nem jártál utána valaminek, úgy akartad továbbadni
Gratulálok a rendkívűl előremutató kritizálásodhoz. Nem tudom, te gimisként hányszor kérdőjelezted meg azt, amit a tanárod mondott a suliról. De bizonyára te teljesen tökéletes és kivételes zseni vagy, aki semmit sem hisz el, amit mondanak neki, előbb utánanéz:))
Kedves Kérdező! Elnézést kérek tőled, hogy e teljesen értelmetlen vitatkozással kommentáltuk a kérdésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!