Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha egy évet kihagyok gimi...

Ha egy évet kihagyok gimi után az egyetem előtt, az mivel jár?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy gimi után, (19 évesen végzek), kimennék külföldre dolgozni, pénzt szerezni.

Ha én kihagyom azt az évet, akkor nehezebb lesz visszarázódni a tanulásba? Meg lehetséges, hogy az évkihagyás miatt nem vesznek fel?

2018. jan. 7. 22:36
 1/4 anonim ***** válasza:
29%
Jobban jársz ha most felvételizel és passziváltatod az első félévedet. Első félévben elmehetsz dolgozni aztán ha annyira tettszik a másodikban is mész passzívra és melózol. Aztán majd 3. félévtől kezded a sulit. Így lesz egy üres éved és utána nem kell foglalkozni újra a felvételivel meg egyebekkel.
2018. jan. 8. 00:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Persze megteheted azt is, hogy nem mész egyetemre de akkor jövő februárban újra jelentkezni kell felviben és persze a ponthatárok is változhatnak. Egyébként semmi hátránya nincs ha egy évvel később mész, az egyetem nem korhatáros. Az az egy veszélye van, amit említettél is, hogy kiesel és nehéz lesz visszarázódni a tanulásba. De ezt neked kell eldönteni.

első voltam

2018. jan. 8. 00:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nem vészes a ponthatár a szakon, ahova jelentkezel, szerintem ráérsz vele jövőre is. Semmivel nem jár, viszont szakfüggő, hogy milyen visszarázódni. Mérnöki szakon pl már a nyári szünet alatt is rengeteget felejt az ember a matekból és nem túl kellemes visszarázódni, máshol szerintem nem sokat befolyásol. Nem állítanak rangsort az alapján, hogy mennyi idős vagy és hány év kihagyással jelentkezel, az egyetlen, ami fontos, az a pontszám, emiatt ne aggódj.:)
2018. jan. 8. 02:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy az a legjobb, ha rögtön érettségi után kezded az egyetemet, hiszen akkor még eleve friss a tudásod, benne vagy a tanulásban és így nem csúszol egy évet sem. Ugyanakkor szerintem nem vészes. Én tavaly érettségiztem, de nem tudtam, hogy konkrétan mit szeretnék tanulni ezért inkább nem iratkoztam be a megjelölt szakra és inkább halasztok. Most már tudom, hogy mit szeretnék és tanulok az érettségire (mások a követelmények) és alig várom, hogy megkapjam az értesítést, hogy felvettek és elkezdhessem az egyetemet, tanulhassak. Ebben benne van az is, hogy ezt az időszakot nagyon utálom, mert én szeretek tanulni és hiányzik egy rendszer, a kötöttségek az életemből, és az ezt nem adja meg, hogy itthon tanulgatok. Ezzel szemben mikor először felvételiztem, akkor egy csepp örömöt nem éreztem, mikor kiderült, hogy felvettek és semmi kedvem nem volt az egészhez, nem akartam, úgyhogy sok múlik azon is, hogy valóban a megfelelő szakot választod-e. Ha tényleg azt akarod, akkor később is meg fogod tudni csinálni és szerintem egy év csúszás semmit nem számít. Ami gond szokott lenni az az, hogy gimis korában az ember max. egy-két diákmunkát tud elvállalni, amivel nem keres sokat, aztán mikor elmegy dolgozni ( főleg külföldre) és rendes fizetést kap, akkor nagyon megtetszik, hogy van saját pénze, nem a szülőktől kell kunyizni és utána már nehezebben veszi rá magát a tanulásra, hiszen ott már nem tudna ennyi pénzt összeszedni. Nekem van ilyen rokonom (több ismerősöm is), akit nem vettek fel egyetemre, ezért inkább elment dolgozni, és a tervei szerint következő évben újra felvételizett volna, de még azóta sem kezdte el az egyetemet és már nem is akarja... Ez persze nem baj, csak azért nem úgy alakult az élete, ahogyan szerette volna és azért egy érettségivel én nem érezném magam biztonságban, még akkor sem, ha éppen lenne is egy jól fizető munkahelyem. Viszont, ha tényleg szeretnéd, akkor ebből nem hinném, hogy baj lesz és ugyanúgy tudsz jelentkezni később is (a ponthatár sem szokott sokat változni), annak, hogy felvételizel és rögtön passziváltasz szerintem nem lenne sok értelme (nem is lehet mindenhol).
2018. jan. 8. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!