Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek, ha vissza emailez...

Szerintetek, ha vissza emaileztek egy szakról, hogy nem ott nem fogadják el a diplomajegyet pontszámításnál, felvételinél, akkor ez a többi szakra is igaz lehet vagy ezt iskolája válogatja?

Figyelt kérdés

Ez elvileg egy viszonylag újabb keletű dolog, hogy beszámítják a diplomajegyet-ha jól tudom, 2015 óta- kérdeztek a felvi.hu-nál és azt mondták az adott karon érdeklődjek, hogy elfogadják-e, mert nincsen egy összesített lista erre... :/ Most akkor minden egyes sulinak írjak emailt, szerintetek?

Előre is köszönöm!

2017. dec. 27. 21:46
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsi! Úgy értettem, hogy az a szak, ami engem érdekel, ha pl. az ELTE-én nem fogadják el, akkor más iskola sem, ugyanazon szak esetében?
2017. dec. 27. 21:48
 2/5 anonim ***** válasza:
85%
Minden egyetemnek külön kell írni. Mivel nincs egységes szabály ugyanannál a szaknál az egyik egyetemen számolnak pontot diploma alapján a másiknál meg nem. Szóval attól még hogy az ELTE nem fogadja el máshol simán lehet még.
2017. dec. 27. 22:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Áh, értem, köszönöm! :) Igen, én is erre gyanakodtam, akkor megérdeklődöm!
2017. dec. 27. 22:52
 4/5 anonim ***** válasza:
85%
Nem kell írni az egyetemeknek. Ha a Felvin megnézed a felvételi tájékoztató egyetemek, főiskola részt ahol az adott egyetemeknel táblázatban szerepelnek a felvételi követelmények ott az utolsó oszlop mutatja hogy I ha beszámítható N ha nem számít a diploma mint pontszám. Ha az adott képzésre rákattintasz akkor azt is megtudhatod hogy a diploma minősítése szerint mennyi pontszámot adnak.
2017. dec. 27. 23:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2017. dec. 27. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!